#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Maratonul sahist continua la Alba Iulia

Maratonul sahist continua la Alba Iulia

Revista nr. 334 | 22-03-2016 | Alexandru Mitchievici


Luni, 21 martie 2016, la Alba Iulia a avut loc a 7-a rundă a Openului Internaţional al României la şah.


Prima mutare a fost făcută de către elevul Andrei Groza. Directorul turneului de la Alba Iulia (Marius Ceteraş) l-a prezentat pe Andrei Groza, un elev albaiulian (în vârstă de 12 ani) câştigător al unui concurs european de desene la care au participat peste 300 de copii. Andrei Groza a efectuat prima mutare pentru Vladislav Nevednchy la masa 1 contra grecului Stelios Halkias.
 

Prima mutare la masa 2...

Prima mutare la masa 2 istorisită de Marius Ceteraş: „Înainte de toate trebuie spus că în urmă cu câteva zile, telefonul mobil al unuia dintre spectatorii care urmărea cu mare interes partida Istrătescu - Inkiov a sunat şi, conform regulamentului, a fost „invitat” de secretarul general al Federaţia Română de Şah, Vladimir Danilov, să părăsească imediat sala de joc. Ulterior, aflând despre pasiunea extraordinară a acelui spectator pentru şah, fost campion al municipiului Alba Iulia în anul 1971, fost director al Colegiului Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia, care din aceasta poziţie a sprijinit permanent toţi elevii şahişti ai colegiului, dar şi un mare fan al lui Andrei Istrăţescu, a cărui evoluţie şahistă o urmăreşte de când era copil, acelaşi secretar general al Federaţiei Române de Şah, Vladimir Danilov, l-a invitat pe profesorul Nicolae Ota să efectueze prima mutare pentru jucatorul său favorit, Andrei Istrătescu, la masa 2 contra lui Konstantin Tarlev, în aplauzele participanţilor şi spectatorilor prezenţi”.

Marius Ceteraş ne face o scurtă radiografie a rundei cu numărul 6: Deşi a avut un pion în plus şi l-a presat permanent pe Stelios Halkias (Grecia), românul Vladislav Nevednichy a trebuit să se mulţumească cu un rezultat de egalitate. În meciul dintre primii doi favoriţi ai turneului, Andrei Istrăţescu (Franţa) a jucat mai puţin inspirat deschiderea, adversarul său Konstantin Tarlev egalând rapid cu piesele negre, astfel că meciul s-a încheiat destul de rapid... remiză. Acelaşi lucru s-a petrecut la masa 3: Vlad Jianu (România) şi Andreas Heimann (Germania) au ajuns într-o situaţie de remiză clară, după ce au schimbat aproape toate piesele în primele 25 de mutări. Singurele partide decise ale rundei dintre cele care contau pentru partea superioară a clasamentului au fost la mesele 4 şi 5. După ce a obţinut o poziţie egală cu negrele, Mihnea Costachi a greşit grav în finalul derby-ului juniorilor cu rivalul său tradiţional, Bogdan Deac, care a obţinut victoria după o partidă care a durat 88 de mutări. Este un rezultat care îl aduce pe Bogdan Deac în plutonul fruntaş alături de Andrei Istrătescu, Vladislav Nevednichy şi Stelios Halkias, toţi patru cu 5 puncte din 7 partide. În acest fel juniorul vâlcean este foarte aproape de obţinerea unei norme de mare maestru internaţional.

Într-un alt meci, Szabo Gergely (România) l-a învins pe Vadim Shishkin (UKR) şi s-a apropiat la o jumătate de punct de cei 4 jucători din topul clasamentului.
 
 
 
 
În runda a 7-a Adrian Sechereş a remizat cu marele maestru internaţional Tiberiu Georgescu, George Ileană l-a învins cu piesele negre pe maestrul internaţional Mihai Ionescu, iar Iustin Ciorgovean l-a învins pe Mihnea Ognean, vicecampion european de juniori sub 12 ani în 2015.

Penultima rundă va avea loc marţi, 22 martie 2016, ora 16.00: sunt programate câteva partide foarte interesante: Bogdan Deac - Andrei Istrăţescu, Konstantin Tarlev - Vladislav Nevednichy, Stelios Halkias - Vlad Jianu, Andreas Heimann - Szabo Gergely.
 
 
Openul Judeţului Alba

Organizat în paralel cu turneul principal, openul judeţului Alba a înregistrat următoarele rezultate: Andrei Secrieru (CS Universitatea de Vest Timişoara) l-a învins pe Radu Roncea, preluând conducerea în clasamentul general cu 4,5 puncte din 5 partide.

Secrieru are jumătate de punct în faţa jucătorilor Radu Roncea (Sebeş), Mihai Vîlceanu (Cugir) şi Victor Moga (Târgu Mureş). Derby-urile rundei a 6-a: Vîlceanu - Secrieru, respectiv Moga - Roncea.
 
 
CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: maratonul sahist, continua, Alba Iulia, Andrei Istratescu, Marius Ceteras, sahisti, Nicolae Ota

Ratari

Criticisme (1)

Tura
24-03-2016
Tarani...
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>