#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Istratescu si Halkias lideri in Openul International al Romaniei

Istratescu si Halkias lideri in Openul International al Romaniei

Revista nr. 333 | 20-03-2016 | Alexandru Mitchievici


Sâmbătă, zi plină pentru iubitorii şahului la Alba Iulia. La Openul Internaţional al României s-au jucat rundele a 4-a şi a 5-a. Cu două victorii obţinute, sâmbătă, împotriva marilor maeştri români Tiberiu Georgescu şi Marius Manolache, favoritul turneului Andrei Istrătescu a preluat conducerea în clasament cu 4 puncte din 5 partide. Acelaşi punctaj îl are grecul Stelios Halkias, cel care a remizat în runda a 4-a cu favoritul numărul 2, ucraineanul Konstantin Tarlev, iar apoi a câştigat apoi cu juniorul român Radu Toma. Derbyul rundei a 6-a, între Istrătescu şi Halkias, va începe duminica de la orele 16.00 şi va fi transmis live pe site-ul www.chessbomb.com ...


Sportivii din Alba...

Mihnea Costachi a obţinut o victorie împotriva maestrului internaţional Mihai Ionescu, plus o remiză, acumulând astfel 3 puncte din 5 partide. George Ileană a câştigat în faţa portughezului Jose Padeiro şi a pierdut cu marele maestru internaţional Vadim Shishkin (Ucraina). Ileană are 2,5 puncte, la fel ca Adrian Sechereş. Ionel Miron are 2 puncte, Iustin Ciorgovean - 1,5 puncte, iar Ovidiu Lupu - 1 punct.

Important de precizat, alţi patru elevi albaiulieni au fost invitaţi speciali ai organizatorilor la ceremonia de deschidere a rundelor de sâmbătă. Momentele muzicale au fost susţinute de Luciana Maria Jurj (pian) şi Alex Săndulache (vioară), elevi ai Liceului de Arte Regina Maria”, iar prima mutare în cele două runde ale turneului a fost efectuată de Paul Cîrje, elevul cu cel mai mare grad al Colegiului Militar Liceal Mihai Viteazu” Alba Iulia şi Anamaria Gligor, o tânără interpretă de muzică populară, elevă a Şcolii Generale „Avram Iancu” din Alba Iulia, care a obţinut anul trecut premiul I la Secţiunea Folclor la Festivalul Mamaia Copiilor.
 
 
 
 
Memorialul „Mihail Breaz”

Desfăşurat la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu”, turneul a reunit 120 de copii din Irlanda, Moldova, Suedia şi România. La festivitatea de deschidere a turneului au fost prezenţi preşedintele Federaţiei Romane de Şah - Sorin Avram Iacoban, profesoara Elena Ignat - director al Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” din Alba Iulia, soţia Maria şi fiica Mihaela a regretatului maestru albaiulian Mihail Breaz.

„A fost un eveniment de suflet în memoria celui care a iniţiat în tainele jocului de şah peste 1.000 de copii albaiulieni de-a lungul timpului. Am avut şansa să mă aflu şi eu printre aceştia, începând să studiez şahul sub îndrumarea maestrului Mihail Breaz chiar în această şcoală în 1983. Mă bucur foarte mult că un număr atât de mare de copii au venit pentru a participa la acest turneu foarte special pentru mine şi pentru alţi şahişti albaiulieni”, a declarat Marius Ceteraş, directorul Openului Inteernaţional de la Alba Iulia.

În deschiderea memorialului a avut loc un moment muzical susţinut de corul Theotokos din Alba Iulia, coordonat de dirijorul Calin Bulac.

Secţiunea principala a Memorialului Mihail Breaz a fost câştigată de juniorul albaiulian Radu Ţâmpea, care a acumulat 5 puncte din 5 partide. Toţi participanţii din turneu (o secţiune principală şi 15 grupe de începători) au primit din partea organizatorilor medalii, diplome, dulciuri, pufuleţi (oferiţi de firma Iomir) şi carneţele pentru notiţe (oferite de TAO Media).
 
Întâlnirea şahistă Alba Iulia-Chişinău

Tot sâmbătă a avut loc meciul dintre selecţionata de copii a Academiei de Şah din Chişinău şi o selecţionată a copiilor albaiulieni din grupele de începători, toţi participanţii având vârste între 5 şi 8 ani.

11 tineri şahişti din Chişinău, însoţiţi de părinţi şi profesorii lor de şah s-au aflat în weekend la Alba Iulia.

La ora 12.00, a început întâlnirea dintre cei 11 copii din Chişinău şi 11 copii din Alba Iulia. Un meci istoric, cum i-a spus Marius Ceteraş, deoarece este primul de acest gen dintre copiii din cele două oraşe înfrăţite. Chiar dacă a fost o întâlnire amicală, micii şahişti s-au luptat cu interes, iar la final albaiulienii s-au impus.

Evenimentele şahiste continuă duminică, 20 martie 2016, la Hotel Transilvania din Alba Iulia cu turneul de blitz, care va începe la orele 10.00, şi runda a 6-a, programată începând cu orele 16.00.
 
 
CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: Andrei Istratescu, Stelios Halkias, lideri, openul international al Romaniei

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>