#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Elis si Florea Grup isi impart contractele de la Primaria Alba Iulia

Elis si Florea Grup isi impart contractele de la Primaria Alba Iulia

Revista nr. 333 | 17-03-2016 | Alexandru Mitchievici


Firmele de casă ale primarului Hava au mai pus mâna pe două contracte grase. Elis Pavaje şi Florea Grup, nume sacrosancte la Primăria Alba Iulia, au pus mâna pe 2 contracte în valoare de peste 2,2 milioane de lei, jumătate de milion de euro. O nimica toată...


Dar iată cum se laudă Hava de unul singur: „Primăria Alba Iulia continuă să modernizeze, într-un ritm alert și la standarde europene, străzile din municipiu care necesită o reabilitare urgentă. Cel mai recent exemplu este al mai multor artere aflate în zona Dealul Furcilor și în cartierul „Meridian”, din vecinătatea complexului Alba Mall. Pentru aceste perimetre, în data de 10 martie 2016, au fost semnate contractele de execuție așa că, în următoarele luni, locuitorii de aici, fie că vorbim de pietoni, fie de șoferi, se vor putea bucura de drumuri moderne”.

Hava vorbeşte cu cuvintele lui, el vrea, el decide, el dictează... totul pe bani publici. Auziţi aici: „Vreau ca albaiulenii să înțeleagă faptul că pentru noi, cei din Primărie, fiecare zonă din oraș este la fel de importantă, fie că vorbim de zonele centrale, fie de cele mărginașe. Procesul de modernizare al străzilor din municipiu este unul care subscrie anumitor criterii iar ordinea în care lucrările de reabilitare au loc, depinde de mai mulți factori. Asigurarea pe care le-o dau, personal, albaulienilor, este aceea că toți sunt egali și că prioritatea noastră este aceea de a le oferi, fiecăruia dintre ei, posibilitatea de a trăi într-un oraș în care lucrurile se fac temeinic, în folosul comunității” , a precizat primarul Mircea Hava.

Contractul de lucrări pentru modernizarea străzilor din zona Dealul Furcilor a fost atribuit companiei Florea Grup. Pretul rezultat in urma licitatiei este de 1.568.083,81 lei, iar soluția tehnică adoptată este covor asfaltic. În privința cartierului Meridian, câștigătorul licitației este SC ELIS PAVAJE SRL, iar valoarea contractului este de 634 237, 39 lei. Lucrările presupun amenajarea tramei stradale și a trotuarelor în sistem de dalaj, cu precizarea că execuția parțială a străzii Costache Negruzzi se va realiza prin covor asfaltic și trotuare dalate. Termenul prevăzut pentru ambele contracte este de zece luni de la intrarea în vigoare, prin emiterea ordinului de începere a lucrărilor.
 
 
„Până acum, putem spune că Izvorului (strada, n.r.) era un izvor nesecat de nemulțumiri și, la fel, Meridian era... paralel cu condițiile de viață dintr-un oraș de secol 21. Evident că, dacă s-ar fi putut, toate ar fi fost rezolvate de ani buni, însă, când ești limitat de un buget și de niște planuri stricte, de o ordine a investițiilor clar prevăzută, ești obligat să le și respecți. Și, că tot veni vorba de respect, tocmai de asta, din respect pentru oamenii de acolo, am „tras” cât am putut pentru a face din cauza lor o prioritate. Acum, în sfârșit problemele vor fi rezolvate și sper ca toată lumea, și de pe Izvorului, și din Meridian, va fi mulțumită. Mai avem de așteptat puțin până când vremea ne va permite total să intervenim fara să fim nevoiți să revenim”, spune Mircea Hava conform unui comunicat al Primăriei Alba Iulia.

În comunicatul Primăriei se mai spune că: „Vă reamintim faptul că, de la an la an, administrația locală din Alba Iulia a tratat ca și prioritate zero modernizarea străzilor din municipiu. Numai în 2015, spre exemplu, numărul arterelor vizate a depășit cifra de 50. Revenind la lucrările care vor demara, curând, în zona Dealul Furcilor și cartierului „Meridian”, administrația locală precizează lista străzilor care vor intra în reparații capitale: Cartier Meridian - parțial strada Costache Negruzzi; Strada Izvorului, Strada Nicolae Labis, Strada Barbu Catargiu”.

Parcă acum înţelegem mai bine de ce brontozaurul Mircea Hava vrea să rămână în fruntea bucatelor la Primăria Alba Iulia. Un om care a lucrat toată viaţa la stat, ca bugetar, trăieşte ca un nabab din banii firmelor de casă!
 
Biografie Hava

Mircea Hava s-a născut la Oradea la data de 26 decembrie 1956.

1986-1991 inginer, apoi şef de secţie la Refractara Alba Iulia
1991-1992 Primar al Municipiului Alba Iulia
1992-1993 Resial Alba Iulia, şef de secţie
1993-1996 viceprimar al Municipiului Alba Iulia (primar era Ioan Timiş, PNŢCD)
1996-2016 primar al Municipiului Alba Iulia
 

CITEŞTE şi:
 

 
 
Taguri: Elis pavaje, Florea Grup, isi impart, contractele, primaria Alba Iulia, fratii Florea

Ratari

Criticisme (2)

Morar Mircea
17-03-2016
Str. Stefan Luchian in zonz Schit arata deplorabil.Asteptam primaria sa faca ceva si pentru noi.Va multumim.E o cale de tara care nu a fost modernizata nici pina in ziua aceasta,cu toate ca si aceasta face parte din municipiu.
Raspunde
ALEXANDRU GIDALI
18-03-2016
E usor să te lauzi cu realizările ma.ndatelor trecute sau în funcțiune.Ar fi interesant de aflat și nerealizările,eventual bubele negre din administrația orașului.Ar fi utilă o campanie pe fb sau telefon privind cererile populației față de viitoarea administrație,eventual de ce se dorește schimbarea garniturii expirate.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>