#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Alba Iulia va gazdui Openul International de Sah al Romaniei 2016

Alba Iulia va gazdui Openul International de Sah al Romaniei 2016

Revista nr. 329 | 14-02-2016 | Alexandru Mitchievici


În luna martie Alba Iulia se transformă într-o veritabilă capitală șahistă a României. Fără îndoială este şi o decizie care reunoaşte rezultatele importante înregistrate în ultimii ani de şahul din judeţul Alba. În ciuda sprijinului financiar redus din partea autorităţilor locale, tineri sportivi ca Mihnea Costachi, Adrian Sechereş, George Ileană, Radu Ţâmpea sau Iustin Ciorgovan au reuşit să promoveze prin rezultatele lor majore şahul şi judeţul Alba...


În perioada 16-23 martie 2016 la Alba Iulia găzduieşte Openul Internaţional al României, a anunţat Marius Ceteraş, maestru FIDE, antrenor şi organizator de competiţii şahiste.

„Ne așteptam la circa 40-50 de participanți din 7-8 țări în openul internațional și la circa 300 de concurenți în turneele de seniori și copii desfășurate în paralel cu turneul principal. Se poate ca numărul șahiștilor să fie mult mai mare, deoarece multor sportivi le va fi dificil să reziste tentației de a juca șah într-un oraș atât de frumos și primitor ca Alba Iulia”, ne-a declarat Marius Ceteraş, directorul openului de la Alba Iulia.
 
 
 
„Prezenţa la Alba Iulia a fost confirmată de 7 mari maeștri internaționali, 4 maeștri internaționali și 8 maeștri FIDE din Republica Moldova, Ucraina, Ungaria și România, dar cu siguranță numărul șahiștilor va crește în perioada următoare, deoarece suntem abia la începutul promovării evenimentului”, a mai spus Marius Ceteraș.

La Open vor participa circa 40-50 de participanți din 7-8 țări, iar alţi 300 de concurenți se vor întâlni în turneele de seniori și copii desfășurate în paralel cu turneul principal.

La concurs pot participa jucători cu rating ELO peste 2300 și juniori cu ELO peste 2200.

Openul va avea loc la Hotel Transilvania, organizatori fiind Federația Română de Şah și Clubul Sportiv Universitatea Alba Iulia.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
 
Taguri: Alba Iulia, openul international sah al Romaniei, 2016, in premiera, Marius Ceteras

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>