#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Alba Iulia City Race 2016, un eveniment anulat

Alba Iulia City Race 2016, un eveniment anulat

Revista nr. 327 | 03-02-2016 | Alexandru Mitchievici


După ce 2 ani s-a implicat în organizarea evenimentului sportiv Alba Iulia City Race, asociaţia Sport la Orice Vârstă se retrage din acest proiect.


 
Proieectul a debutat în 2014 la Alba Iulia fiind promovat de Ana-Maria Brânză, ce mai mare spadasină a ţării în ultimii ani.
 
Reprezentanţii Sport la Orice Vârstă sunt dezamăgiţi de lipsa de implicare a Primăriei Alba Iulia în organizarea competiţiei ce trebuia să aibă loc în luna martie.

Asociaţia arată cu degetul spre Primăria Alba Iulia, care în acest an a alocat insuficienţi bani pentru o competiţie naţională de calitate.
2014: 50.000 lei
2015: 50.000 lei
2016: 30.000 lei

Nici Consiliul Judeţean Alba nu este uitat de asociaţia Sport la Orice Vârstă în ceea ce priveşte dezinteresul pentru Alba Iulia City Race.

Reprezentanţii asociaţiei spun că au avut o discuţie Nicolae Moldovan, city-managerul oraşului Alba Iulia, dar discuţia a rămas la nivel de... promisiuni.
 
 
 

„Alba Iulia City Race 2016 - eveniment anulat.

Încercăm să facem lucrurile aşa cum v-ar place vouă, aşa cum v-am obişnuit în 4 ani de evenimente deosebite.

Mergem acolo unde factorii locali îşi doresc concursuri deosebite cu dorinţa de a contribui la dezvoltarea turistică a zonei, de a ne bucura de alergare, de a oferi premii mari câştigătorilor.

Când aceştia nu şi le mai doresc, noi spunem STOP JOC si... o luăm de la capăt, alături de alţi oameni motivaţi şi dornici să facă ceva pentru comunităţile lor.

Suntem trişti azi, dar ne revenim”.
 
 
 
 
Comunicatul asociaţiei Sport La Orice Vârstă din 1 februarie 2016:
 
„Buna ziua dragi prieteni alergători din Alba, din ţară, din străinătate!

Momentul acela neplăcut şi trist a sosit. L-am intuit şi noi anul trecut când lucrurile au scârţâit foarte tare, l-aţi intuit şi voi dragi prieteni alergători anul acesta, când lansarea înscrierilor pentru Alba Iulia City Race a întârziat foarte mult.

Asociaţia Sport La Orice Vârstă pune STOP azi proiectului Alba Iulia City Race din cauza lipsei de interes, susţinere şi comunicare din partea Primăriei Alba Iulia şi a Consiliului Judeţean Alba.

Pe scurt, dacă în 2014 la prima ediţie cele două instituţii şi-au dorit foarte mult evenimentul pe care de altfel l-au şi iniţiat contactându-ne (contribuind cu o sumă consistentă la poate cel mai mare fond de premiere oferit la un concurs în România, precum şi la alte cheltuieli, oferind deschidere şi interes maxim), în 2015 la cea de a 2-a ediţie lucrurile s-au schimbat (suma finanţată s-a înjumătăţit, iar colaborarea a avut mult de suferit, noi fiind la un pas de a anula evenimentul). Imediat după ediţia 2015 am trimis o mulţime de mailuri, rapoarte, propuneri pentru 2016, toate rămase fără raspuns, singura certitudine fiind că Consiliul Judeţean Alba nu mai este interesat de acest subiect. Totuşi, în noiembrie am avut o întâlnire cu Managerul oraşului Alba Iulia (n.a. Nicolaie Moldovan) care ne-a promis suportul instituţiei, după ce a studiat bugetul evenimentului din 2016, propus de noi. Rezultatul (oarecum nefiresc în urma discuţiei) a fost înjumătăţirea din nou a finanţării pentru 2016 comparativ cu 2015... potrivit şedintei de Consiliu de la sfârşitul lui ianuarie 2016.

Neînţelegând numeroasele incertitudini, comunicarea defectuoasă, dar înţelegând pe deplin că Alba Iulia City Race nu poate fi o competiţie low-cost făcută într-o lună din contribuţiile participanţilor, noi, Asociaţia Sport La Orice Vârstă am decis azi să anulăm pe o perioadă nedeterminată acest proiect, după o lungă şi atentă analiză.

Concluzia este tristă, aceea că cei care conduc Alba nu mai sunt la fel de interesaţi de ceea ce a devenit în doar 2 ani cel mai mare şi important eveniment sportiv al oraşului Alba Iulia şi al judeţului Alba din toate timpurile. De ce oare, Retorica, sigur că da.

Cer scuze sponsorilor contactaţi şi unii dintre ei contractaţi pentru acest eveniment şi vă cer scuze şi vouă dragi prieteni alergători pentru acest insucces al nostru ca organizatori în continuarea unui proiect deosebit.

Dar... vă invităm la celelalte concursuri ale noastre din 2016, dupa cum vă invităm şi să fiţi pe fază, pregătim ceva special pentru voi!

Lucian Al Marii
Preşedinte Fondator Sport La Orice Vârstă”.
 
 
CITEŞTE şi:

 
 
Taguri: Alba Iulia City Race 2016, eveniment anulat, sport la orice varsta, Nicolaie Moldovan, city manager

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>