#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Se pregateste o noua premiera la teatrul de papusi din Alba Iulia... Muck cel Mic

Se pregateste o noua premiera la teatrul de papusi din Alba Iulia... Muck cel Mic

Revista nr. 327 | 04-02-2016 | Alexandru Mitchievici


Alba Iulia. Miercuri, 3 februarie 2016, la Teatrul de Păpuşi Prichindel a început producția spectacolului Povestea lui Muck cel Mic.


Premiera spectacolului va avea loc în luna martie 2016.

Ideea spectacolului teatrului albaiulian porneşte de la povestea poetului și prozatorului german Wilhelm Hauff, având de această dată o foarte serioasă participare bulgărească:

dramatizarea - Darko Kovachovski
muzica - Mirchev Plamen
scenografia - Natalia Gocheva
scenariul și regia - regizorul Todor Valov.

Interpretează actorii Irina Melnic, Teodora Popa, Radu Hăprian Dan, Anca Hăprian Dan, Ramona Mincu Benchea, Mădălin Costea, Viorica Boda
Luminile: Ovidiu Tămășan
Sunetul: Florin Andrea
Costume: Mirela Tămășan.
 
 

Într-un comunicat al Teatrului Prichindel se precizează: „Scriitorul Wilhelm Hauff a scris basme romantice cultivând fantasticul popular autohton și oriental dar și nuvele cu accent de satiră social-politică: Märchen-Almanach auf das Jahr 1826 - 1828 („Almanahul poveștilor din anul 1826 - 1828”); 1826: Lichtenstein, scriere prin care poate fi considerat întemeietor al romanului istoric german; 1825: Der Mann im Mond („Omul în lună”), roman prin care parodiază modelele și moravurile timpului; 1827: Phantasien im Bremer Ratskeller („Fantezii din crama primăriei orașului Bremen”); 1828: Novellen („Nuvele”). Actualemente există un premiu pentru literatură de copii și tineret care-i poartă numele. Regizorul Todor Valov a produs peste 80 de spectacole pe scena internațională din Bulgaria, Germania, Serbia, Muntenegru, România, Bosnia și Herțegovina, este membru în jurii internaționale ale festivalurilor de teatru fiind distins cu zeci de premii internaționale”.

„Dorim să oferim publicului nostru spectacole cât mai variate menținând totodată caracterul educativ, ludic și îmbinând clasicul cu modernul. Povestea lui Muck cel Mic este cu siguranță un titlu valoros din toate punctele de vedere iar colaborarea pe linie de regie, scenografie, muzică și dramatizare cu artiștii străini din Bulgaria va aduce în acest spectacol o nouă abordare, un suflu aparte care cu siguranță va captiva spectatorii. Spectacolul se va adresa publicului cu vârsta de peste 4 ani”, declarat Ioana Bogăţan, managerul Teatrului de Păpuşi Prichindel.
 
 
CITEŞTE şi:

 
 

Se pregateste o noua premiera la teatrul de papusi din Alba Iulia... Muck cel Mic Se pregateste o noua premiera la teatrul de papusi din Alba Iulia... Muck cel Mic Se pregateste o noua premiera la teatrul de papusi din Alba Iulia... Muck cel Mic
Taguri: se pregateste, premiera, teatrul de papusi, Alba Iulia, Muck cel Mic, Zulufina, Ioana Bogatan, Wilhelm Hauff

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>