#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Mihai Babitchi vorbeste despre Revolutia din decembrie 1989

Mihai Babitchi vorbeste despre Revolutia din decembrie 1989

Revista nr. 321 | 21-12-2015 | Alexandru Mitchievici


A condus revolta din 1989 de la Alba Iulia. Alături de el s-au aflat câţiva tineri, l-au înlăturat pe secretarul de partid Ion Savu şi au pus mâna pe putere în numele Revoluţie. Nu pentru mult timp, pentru că revoluţionarii au fost denigraţi şi înlăturaţi în ianuarie-februarie 1990.


Interviu cu Mihai Babiţchi, liderul Revoluţiei din 1989 de la Alba Iulia:

-Tocmai aţi primit Raportul Parchetului Militar care după 26 de ani a clasat Dosarul Revoluţiei. Cum apreciaţi Raportul ?
-Mi se pare absolut incredibil ca să utilizezi o argumentaţie atât de fragilă, atât de superficială pentru a închide definitiv un moment atât de important al istoriei României, moment în care şi-au pierdut viaţa 1.165 de persoane, 3.138 au fost rănite şi 760 au fost reţinute. Este foarte clar că structura securisto-comunistă care a confiscat Revoluţia imediat după fuga dictatorului şi-a încheiat misiunea de a ascunde ceea ce s-a întâmplat atunci şi de a legitima confiscarea Puterii.

-Cine sunt vinovaţi de clasarea Dosarului Revoluţiei ?
-Procurorul general Tiberiu Niţă (căruia îi cerem demisia - noi, cei de la Asociaţia 21 Decembrie Alba Iulia ne raliem astfel Asociaţiei 21 Decembrie din Bucureşti condusă de Teodor Mărieş) şi Ion Vasilache, şeful Parchetului MIlitar. Ei sunt cei care au girat şi ordonat clasarea Dosarului. Noi suntem pentru readucerea pe rol a Dosarului. Dacă nu reuşim, ajungem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar apoi la CEDO.

-Au existat terorişti ? Cine sunt aceşti terorişti ?
-Absolut. Eu în cartea mea Revoltă în labirint am făcut o analiză pertinentă. Multe lucruri din cartea mea au fost preluate de istoricul Constantin Corneanu în cartea sa Revoluţie însângerată. În mod cert au existat terorişti. Soluţia Parchetului profită de haosul creat în decembrie 1989. Nimeni nu contestă implicarea unor servicii screte în evenimentele din decembrie 1989, nimeni nu contestă dorinţa lui Gorbaciov de schimbare a conducerii de la Bucureşti, dar justificarea Parchetului că victimele se datorează exclusiv unor cadre militare nepregătite sau că s-a tras de teama regimului Ceauşescu, această argumentaţie nu justifică numărul mare de morţi...

Cel care a introdus conceptul de terorişti a fost generalul Militaru (Costial, Militaru şi Iliescu erau parte a unei conspiraţii împotriva lui Ceauşescu în anii 80) şi Militaru a apărut în decembrie 1989 nu ştim de unde la televiziune în uniformă de general militar.

Toţi generalii şi-au făcut studiile la Moscova, inclusiv Iliescu, care sigur au fost racolaţi de KGB. Acelaşi Militaru care a tras în grupul de USLA-şi chemaţi la aeroportul Otopeni şi măcelăriţi. Trosca îi comanda pe USLA-şi, acest Trosca îl deconspirase pe Militaru ca agent KGB.

Iliescu a activat această structură securist-comunistă din linia a doua. Aceştia au pus mâna pe averea ţării. Sub această oblăduire (a structurii securist-comuniste) a fost jefuită economia naţională.
(...)

Revoluţia a fost furată, confiscată, Pe noi, revoluţionarii, ne-au învins: de ani de zile se duce o luptă mediatică împotriva revoluţionarilor. Ştim că sunt tot felul de ofiţeri acoperiţi în presă. Noi singuri am rămas năpăstuiţi, nici nu mai avem curajul să ieşim în public să protestăm pentru că această campanie de denigrare i-a îndepărtat de noi pe toţi: nici Sindicatele, nici ONG-urile, nici cetăţenii nu mai vin alături de noi. Suntem tot mai puţini şi tot mai săraci. Au fost revoluţionari care s-au sinucis - sunt 7 cazuri de oameni care s-au sinucis. Revoluţionarii au ajuns paria societăţii. Să nu uităm: aceşti oameni au ieşit cu piepturile goale împotriva puştilor.

-Şi dacă nu reuşea Revoluţia toţi eraţi morţi.
-Fără îndoială.... CEDO a spus că Revoluţia şi mineriadele sunt crime împotriva umanităţii, aşadar dosarul nu poate fi clasat. Am citit acum câteva zile dosarul securiştilor din Alba Iulia: au fost arestaţi, au primit condamnări de maxim 8 ani, dar după 2-3 ani au făcut recurs, au fost eliberaţi şi reabilitaţi. Unul dintre ei, rănit în revoluţie, a cerut dreputuri de revoluţionar şi le-a primit. Eu singurul lucru pe care l-am primit ca revoluţionar a fost locul de veci. 
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
 
Taguri: Mihai Babitchi, despre, revolutia, decembrie 1989, securistii, comunistii, Botar

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>