#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Un aiudean se pregateste de o alergare de 1.000 km in scop caritabil

Un aiudean se pregateste de o alergare de 1.000 km in scop caritabil

Revista nr. 318 | 30-11-2015 | Alexandru Mitchievici


Un proiect ambiţios gândit de aiudeanul Ioan Levente Polgar, care doreşte să alerge 1.000 km în încercarea de a aduna cât mai mulţi bani pentru a fi donaţi unor asociaţii care se ocupă de copiii bolnavi şi a persoanelor imobilizate în cărucior.


Traseul începe la Beba Veche, judeţul timiş, şi se va încheiea pe litoral la Vama Veche. Levente Polgar va fi însoţit de 2 prieteni, biciclişti: Theiss Robert şi Kertesz Levente.

„Am alergat în multe locuri în România, dar în 2016 mi-am propus să fac ceva mai mut decât o limită de maraton sau un ultramaraton. Am decis să alerg în decurs de 11 zile şi 12 nopţi de la vama Beba Veche la Vama Veche o distanţă de peste 1.000 km însoţit de un coleg din organizarea Aiud Maraton (Theiss Robert) şi de fondatorul Clujul Pedalează (Kertesz Levente), ambii pe biciclete, doar eu în alergare. Dedicăm acest proiect asociaţiei Little People, asociaţia care se ocupă de copii şi tineri care suferă de cancer, şi AHNR - asociaţia persoanelor aflate în fotoliu rulant. De ce ei ? De ce 1.000 de km? În viaţa de zi cu zi ei sunt adevaraţii luptători şi învingători fără nici o îndoială. Cine vrea să facă o faptă bună poate fără să parcurgă 1km în alergare, prin simpla donare a unei sume modice, eu voi avea parte de momente grele, dar vorba noastră: până la capăt! Aş fi fericit dacă am reuşi să aducem zâmbete acolo unde au disparut. Împreună putem! Acest traseu l-am calculat şi recalculat de multe ori în multe nopţi, l-am conturat pe tavanul camerei (vizual); de câte ori o regândeam mai adaugam câte ceva, dar a venit şi finalul de drum, mulţumesc sponsorilor şi tuturor persoanelor care mă susţin în acest proiect, dar şi colegilor mei dragi ! Promit că vă vom ţine la curent cu tot ce se întâmpla pe traseu”, ne-a declarat atletul aiudean.
 
Levente Polgar este el însuşi un sportiv mai special, el pierzându-şi o mână într-un accident în urmă cu mai mulţi ani...

Alergarea de 1.000 km va avea loc în luna iunie 2016 şi va dura 11 zile !

Mult succes!

Până atunci, însă, pe 1 decembrie, aiudeanul Ioan Levente Polgar va alerga de la Aiud la Alba Iulia purtând tricoul Invictus!

*În martie 2015 Levente Polgar a organizat Aiud Maraton.
 
 
CITEŞTE şi:
 
 
 
Taguri: un aiudean se pregateste, alergare de 1.000 km, scop caritabil, Ioan Levente Polgar

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>