#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Campionatele Mondiale de sah din Grecia aproape de final. Mihnea Costachi pe locul 6

Campionatele Mondiale de sah din Grecia aproape de final. Mihnea Costachi pe locul 6

Revista nr. 314 | 03-11-2015 | Alexandru Mitchievici

 

În perioada 25 octombrie-5 noiembrie 2015 în Grecia au loc Campionatele Mondiale de şah pentru juniori. Competiţia de la Porto Carras a ajuns la runda a 8 rundă, juniorii albaiulieni Mihnea Costachi şi George Ileană păstrând încă şanse la o clasare fruntaşă.

La categoria juniori sub 16 ani, Mihnea Costachi (legitimat deocamdată la CSU Alba Iulia - cotat ca favoritul numărul 13 al turneului) a acumulat 6 puncte (5 victorii, 2 remize şi o înfrângere). După 8 runde, Mihnea ocupă locul 6 din 154 de participanţi, la un punct doar în spatele liderului Adham Fawzi (Egipt) şi o jumătate de punct de alţi 4 jucători care împart locurile 2-5.

În runda a 9-a Mihnea îl va întâlni pe iranianul Parham Maghsoodloo, favoritul numărul 5 al turneului.

La categoria juniori sub 14 ani, George Ileană (CSU Alba Iulia - cotat ca favoritul numărul 52) a câştigat 5 partide, dar a pierdut 3, ceea ce-l ţine pe locul 42 din cei 187 de participanţi.

În runda următoare George joacă cu piesele albe împotriva lui Rayan Taghizadeh (SUA).

Antrenorul albaiulian Marius Ceteraş precizează: „Chiar dacă nu este cotat printre principalii favoriţi, eu cred că Mihnea Costachi poate furniza o surpriză la acest turneu. Când spun asta mă bazez pe faptul că a jucat un şah de foarte bună calitate în primele 8 runde, dar mai ales pe psihicul lui foarte puternic, care l-a ajutat de numeroase ori în momentele decisive. Sper ca şi George să aibă un finiş reuşit, care să îl ajute să obţină o clasare cât mai bună”.
 
 
Taguri: campionatele, mondiale, sah, Grecia, final, Mihnea Costachi, locul 6, George Ileana

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>