#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Vladimir Tismaneanu, promovat de primaria Alba Iulia

Vladimir Tismaneanu, promovat de primaria Alba Iulia

Revista nr. 291 | 28-05-2015 | Alexandru Mitchievici


Plină de idei, Primăria Alba Iulia lansează un nou proiect: Vinerea Vin Valorile.


Vineri, 29 mai 2015, la Alba Iulia vine graficanul Devis Grebu, cel care a fost prezent şi la festivalul Dilema Veche 2014. Felicitări organizatorilor!

În acelaşi eveniment (nu ştim de ce) a fost băgat şi Vladimir Tismăneanu - politolog, filosof, profesor de ştiinţe politice şi scriitor, fiul al unui mare lider comunist din România anilor 50-60 ai sec. XX: Leonte Tismăneanu (Leonid Tisminețki). Dacă ar fi să îi credem pe organizatorii evenimentului Tismăneanu este recunoscut că unul dintre cei mai activi promotori ai democraţiei în România, dar şi pentru ferventa cu care s-a dedicat studierii şi, mai ales, demascării ororilor comuniste de la noi, având calitatea de preşedinte al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii din România. Ce uită organizatorii este că Tismăneanu a scris o carte-elogiu cu tovarăşul Ion Iliescu în 2004, moment în care Iliescu conducea România.

Alături de aceştia, vor veni la Alba Iulia, Mircea Mihăieş - critic literar, eseisit şi publicist, dar şi unul dintre cei mai apropiaţi colaboratori ai lui Vladimir Tismăneanu, Marius Stan (doctor în ştiinţe politice, redactor şef al revistei History of Communism în Europe) - se arată într-un comunicat al Primăriei Alba Iulia.

Vineri, 29 mai 2015, ora 11.00, Palatul Apor - va avea loc conferinţa „Eternă reîntoarcere a totalitarismului” - susţinută de Vladimir Tismăneanu, urmată de lansarea volumului „Efigii ale unui coşmar istoric”, semnat de acelaşi. Prezentarea cărţii va fi făcută de către Mircea Mihăieş şi Marius Stan, cel care s-a îngrijit de această ediţie.

Sâmbătă, 30 mai 2015, ora 11.00 - vernisajul expoziţiei „O filozofie vizuală a vieţii”, autor Devis Grebu. Prezintă: Vladimir Tismăneanu şi Mircea Mihăieş.

Un comunicat al Primăriei Alba Iulia susţine sus şi tare: „Mircea Hava, primarul Municipiului Alba Iulia şi unul dintre iniţiatorii proiectului spune că: „Pe lângă entertainment şi show, e nevoie şi de o infuzie serioasă de cultura în Cetatea Alba Carolina, care să atragă un public elevat, specializat, de nişă, dacă vreţi. Artişti plastici, muzicieni, scriitori, oameni de cultură care să facă Alba Iulia mai uşor cunoscută în cercurile selecte din care vin. Personal mi-aş dori să ajungem o zi în care să fim „nevoiţi” să alegem la ce eveniment mergem în Cetate, la un seminar Coelho, la un concert Madrigal sau la o expoziţie Dali. Faptul că Devis Grebu şi Vladimir Tismăneanu, Marius Stan şi Mircea Mihăieş au acceptat invitaţia noastră e un semn bun şi un prim pas spre repunerea Cetăţii Alba Carolina pe harta culturală esenţială a României”.

Văzând eforturile primăriei Alba Iulia de a-l promova pe Tismăneanu şi parafrazând o carte mai veche, nu putem spune decât atât: În căutarea stalinismului pierdut...
 
 
Taguri: Vladimir Tismaneanu, Mircea Mihaies, Devis Grebu, Alba Iulia, Mircea Hava, conferinta, lansare, carte

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>