#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Un albaiulian la Paris

Un albaiulian la Paris

Revista nr. 291 | 25-05-2015 | Alexandru Mitchievici


La Paris în cadrul festivalului Din Dragoste pentru Frumos, ediţia a V-a, desfăşurată în perioada 14-17 mai 2015, am întâlnit un albaiulian: părintele Iulian Nistea, prezent în cadrul unei expoziţii de fotografie.


Expoziţia se numeşte The Mission - Moments de clarté (Misiunea - Momente de claritate), conţinând lucrări alb-negru semnate de preoţii Iulian Nistea şi Ioan Gânscă. Este a patra expoziţie comună a celor doi, toate în cadrul festivalului Din dragoste pentru frumos

La vernisajul expoziţiei The Mission care a avut loc joi, 14 mai 2015, a participat şi arhiepiscopul Iosif, Arhiepiscopul Român Ortodox al Europei Occidentale şi Meridionale.

Seara românească de la Paris a continuat cu un concert al grupului franco-român Ô-Arta (a cărui baze s-au pus la Oarţa de Jos, Maramureş, în anul 2014), un concert internaţional la care a participat şi actorul american Jonathan Jackson, convertit la ortodoxie.

Părintele Iulian Nistea s-a născut la Alba Iulia în 1972 şi s-a mutat la Paris în anii 90, slujind pentru comunitatea românească de aici. În acest moment părintele Nistea slujeşte la Biserica ortodoxă românească de pe strada Jean de Beauvais (la doi paşi de Bulevardul Saint-Germain). De notat faptul că biserica se află la circa 10 minute de celebra Piaţa Fürstemberg, unde a fost făcută fotografia celor 3 mari români în anul 1986: Emil Cioran, Eugen Ionescu şi Mircea Eliade.

Matematician, şahist de calibru, Iulian Nistea este fiul scriitorului Cornel Nistea (originar din Sălciua, judeţul Alba) - membru USR filiala Alba-Hunedoara.
 
 
 

Un albaiulian la Paris Un albaiulian la Paris Un albaiulian la Paris
Taguri: Iulian Nistea, parintele, Paris, expozitie, fotografie, alb, negru, Oarta de Jos, O-Arta, piata, Furstemberg, Jonathan Jackson

Ratari

Criticisme (1)

andrei
02-06-2015
Te asteptam si pe acasa, parinte! Acasa la Alba Iulia, dar si la Salciua...
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>