#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
De la 1 iunie, TVA de 9 suta la toate produsele alimentare

De la 1 iunie, TVA de 9 suta la toate produsele alimentare

Revista nr. 291 | 30-05-2015 | Alexandru Mitchievici


De la 1 iunie preţurile se vor reduce, odată cu scăderea TVA pentru produsele agro-alimentare la 9%. După ce cetăţenii au semnalat că unele supermarketuri au crescut preţurile cu aproape o lună înainte de reducerea TVA, s-a demonstrat că discuţiile pe care parlamentarii le-au avut cu reprezentanţii retailerilor au fost de bun augur. Am observat cu toţii că magazinele au început să afişeze vechile preţuri. Mai trebuie să spunem că Guvernul Ponta a mai venit cu o măsură bună, menită să aducă încasări mai bune în turism – TVA a scăzut, de la 1 ianuarie 2015, la 9 % pentru  pachetele all-inclusive.


Pentru a păstra o anumită coerenţă, cota de 9% se va aplica şi la toate serviciile de alimentaţie publică. Spre exemplu, dacă vom cumpăra carne cu TVA de 9 %, când e vândută la restaurant se vinde tot cu aceeaşi cotă de TVA, nu cu 24 %. Toate produsele agroalimentare şi băuturile nealcoolice, inclusiv serviciile de alimentaţie publică, vor beneficia, de la 1 iunie 2015, de cota redusă de TVA de 9 %.

Premierul Victor Ponta a dat asigurări că îşi doreşte ca de la 1 ianuarie 2016 întreaga cotă standard să ajungă la nivelul de 20%. Peste câteva zile, de la 1 iunie, prin aplicarea unei cote de TVA la alimente de 9%, cota medie a TVA din România va ajunge la 17,5%. Când scăderea TVA se va aplica, de la 24% la 9%, cu 15 procente, ea trebuie să se ducă, aproape toată, în preţ. Instituţiile statului care au atribuţii în acest sens vor verifica, după 1 iunie, dacă cei 15% chiar se reduc din preţ, urmărind ca această măsură să nu aducă profituri în plus De la 1 iunie 2015, alocaţiile pentru copii vor fi dublate de la 42 la 84 de lei, aşa cum a decis Parlamentul. Măsura vine după ce în urmă cu un an, în octombrie 2014, Guvernul Ponta a decis, dublarea alocaţiilor pentru 500.000 de copii proveniţi din familii sărace, în care venitul net lunar pe cap de membru este sub 530 de lei. Alocaţiile s-au dublat pentru fiecare copil, iar majorarea a intrat în vigoare de la 1 noiembrie 2014.

„Guvernul Ponta a aprobat aplicarea unui tratament egal pentru toţi copiii aflaţi în sistem special de protecţie. Copiii care se află în îngrijire la familii, în plasament, şi care primeau 97 de lei, de la 1 noiembrie 2014 au primit 440 de lei, cât şi copiii aflaţi în grija asistenţilor maternali. De asemenea, de la 1 ianuarie 2015 s-a dublat alocaţia de hrană zilnică, de la 8 la 16 lei, pentru persoanele adulte cu dizabilităţi sau care se află în centrele de îngrijire. Prin astfel de măsuri Guvernul Ponta a demonstrat că şi-a respectat promisiunile, referitoare la măsurile sociale care se vor aplica treptat, pe măsură ce bugetul o va permite. Suntem un partid social-democrat, susţinem astfel de măsuri, am promis şi iată dovada – venim în sprijinul oamenilor aflaţi în nevoie”, a afirmat deputatul Ioan Dîrzu.
 

Alba Iulia,
28 mai 2015 Biroul de presă al PSD Alba
 
 

 

Taguri: 1 iunie, TVA, 9 suta, toate, produsele, alimentare, PSD, guvern, Victor Ponta

Ratari

Criticisme (1)

ioo
31-05-2015
Au scazut preturile? Ieri, intr-un magazin de cartier, morcovii se vindeau cu 4.6 lei/kg. Curata scadere de pret!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>