#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
CSU Alba Iulia s-a calificat in semifinalele Ligii Nationale de baschet feminin

CSU Alba Iulia s-a calificat in semifinalele Ligii Nationale de baschet feminin

Revista nr. 282 | 23-03-2015 | Alexandru Mitchievici


Duminică, 22 martie 2015, albaiuliencele s-au impus la limită în deplasarea de la Alexandria.

Scorul final a fost CSU Alba Iulia-CSBT Alexandria 60-59 (12-16, 13-10, 14-22, 21-11), într-o partidă care a contat pentru meciul doi din primul tur al playoff-ului Ligii Naționale de baschet feminin. În acest fel CSU evită al treilea meci, decisiv, şi merge în semifinale.

Jucând pe teren propriu, CSBT Alexandria a început mai bine partida: a câştigat primul sfert şi a păstrat un avantaj la limită la jumătatea meciului.

Jucătoarele din Alexandria au dominat şi sfertul al treilea, depărtându-se la 7-9 puncte, dar ultimul sfert...

În ultimul sfert, baschetbalistele din Alba Iulia au început o acerbă cursă de urmărire, obţinând victoria în ultimele secunde printr-un coş al americancei Valencia McFarland.

În semifinale, CSU Alba Iulia va întâlni echipa Sepsi Sf. Gheorghe, care porneşte cu avantajul disputării unei partide în plus pe propriul teren, datorită clasării mai bune în clasamentul final al sezonului regulat. Seria de 3 jocuri cu echipa din Sf. Gheorghe va debuta pe 30 martie, în Secuime.

Reamintim, în ultimul act al Final Four-ului Cupa României, CSU Alba Iulia a pierdut la Sf. Gheorghe în faţa celor de la SIC Sepsi.

Statistica meciului pentru jucătoarele CSU Alba Iulia:
Jessica Kuster - 14 puncte, 9 recuperări și 6 pase decisive
Elisabeth Pavel - 13 puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă
Wumi Agunbiade - 10 puncte și 14 recuperări
Valencia McFarland - 6 puncte, 7 recuperări și 5 pase decisive
Larisa Toma - 6 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă
L'Oreal Price - 6 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă
Milica Deura - 5 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă.

După meci, tehnicianul sârb Miroslav Popov a declarat: „Meciul a fost strâns mereu, cu un mic avantaj de partea adversarelor noastre până pe final. Am făcut un joc bun, dar am avut câteva greșeli cu care le-am permis celor din Alexandria să conducă pe tabelă, însă am făcut un ultim sfert excelent. Am decis să schimbăm apărarea și să le punem reale probleme gazdelor și am revenit bine în partidă, iar cu o prestație foarte bună în atac avută de Elisabeth Pavel și Valencia McFarland și un joc defensiv colectiv am reușit să câștigăm. Îmi felicit sportivele pentru dăruirea de care au dat dovadă astăzi în teren. Mă bucur că am reușit să încheiem în doar 2 partide acest sfert de finală, deoarece avem mai mult timp de odihnă, dar și să pregătim corespunzător meciurile cu Sf. Gheorghe”.
 
 
 
 
Taguri: CSU Alba Iulia, s-a calificat, semifinale, ligia, nationala, baschet, feminin

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>