#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Ziua Teatrului pentru Copii la Alba Iulia

Ziua Teatrului pentru Copii la Alba Iulia

Revista nr. 281 | 19-03-2015 | Alexandru Mitchievici


Dublă sărbătoare la Teatrul de Păpuşi Prichindel: sub egida Asociației Internaționale de Teatru pentru Copii și Tineret și a Uniunii Internaționale de Teatru de Păpuși și Marionete, vineri, 20 martie 2015, la Teatrul Prichindel va avea loc o sărbătoare a teatrului prilejuită de două evenimente oficiale: Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret și totodată Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor.


Managerul Teatrului de Păpuşi Alba Iulia, Ioana Bogăţan, declară: „Păpușarii și iubitorii de teatru din lumea întreagă sărbătoresc anual, în luna martie, Ziua Mondială a Marionetiștilor și Păpușarilor și Ziua Internațională a Teatrului pentru Copii și Tineret. La nivel mondial această formă teatrală beneficiază de foarte multă atenție și ocupă un loc important în zona artistică. Teatrul de păpuși Prichindel Alba Iulia, singura instituție profesionistă de profil din județul Alba, dorește cu această ocazie să mulțumească miilor de spectatori pentru prezența la spectacole și participarea la proiectele pe care le desfășoară. Transmitem astfel un semnal că teatrul de păpuși, prin mijloacele specifice, reprezintă o instituție necesară și firească atât în dezvoltarea personală cât și în cea comunitară. Ne dorim în continuare să facem maximul posibil pentru a oferi publicului cele mai bune producții teatrale și proiecte cât mai interesante”.

De la ora 10.00 va fi prezentat spectacolul „Cine va păzi clopoţeii” (în regia semnată de Teodora Popa), după care va urma vernisajul unei expoziții de păpuși. Spectatorii au astfel ocazia de a lua pulsul teatrului, pot vorbi cu actorii teatrului care le vor prezenta scena și păpușile din spectacol.

Începând cu ora 17.00, în parteneriat cu Asociația AMI (Alba-Manche Împreună) și Palatul Copiilor, se va juca spectacolul „Femeile savante” de Molière. Prezintă trupa de teatru Aripă cu Zel a Palatului Copiilor Alba Iulia, regia prof. Irena Stânea. Spectacolul face parte din cadrul evenimentelor Zilele Francofoniei la Alba Iulia.

Evenimentele zilei de 20 martie sunt gratuite.
 
 
 
Taguri: ziua, teatrul, copii, Alba Iulia, 20 martie, 2015, Ioana Bogatan, Teodora Popa, cine, va pazi, clopoteii

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>