#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Incredibil. Iubesc... prima carte a lui Silvan Stancel

Incredibil. Iubesc... prima carte a lui Silvan Stancel

Revista nr. 278 | 24-02-2015 | Alexandru Mitchievici


Albaiulianul Silvan Stâncel apublicat prima sa carte: este vorba de Incredibil. Iubesc, apărută la Editura Libris Editorial.

Lansarea volumului va avea loc în data de 21 martie 2015, ora 15.30, la Târgul Internațional de Carte și Muzică Libris Brașov, organizat la Brașov Business Park.

Cartea conține peste 60 de poezii într-o formulă originală.

Silvan Stâncel explică: „Volumul este capătul a 36 de ani de trăire, experiență și analiză personală asupra celei mai importante forțe care definește umanitatea… iubirea. Inițial nu mi-am propus să scriu într-un mod programat. Cartea s-a născut firesc, am simțit nevoia să spun anumite lucruri… și le-am spus cu responsabilitate, gândindu-mă mereu la public, la oameni, la intimitatea și initimitățile fiecăruia dintre noi. Anul trecut am postat on-line câteva poezii iar mesajele puternice de încurajare m-au făcut să mă gândesc serios la tipărire. Tot anul trecut propunerea de a publica, venită din partea Libris Editorial, m-a determinat definitiv să-mi asum apariția volumului. Le mulțumesc pe această cale pentru întreg profesionalismul. Mulțumesc totodată celor care m-au încurajat, susținut și în mod special, în egală măsură, domnului Virgil Oniță, doamnei Dana Anghelescu, echipei Libris Editorial, scriitorului și criticului literar Aurel Pantea, scriitorului Doru Munteanu, artistului Nicu Alifantis, doamnei Anca Iacob și tatălui meu!”.

Scriitorul Doru Munteanu: „Silvan Stâncel e un nume în muzica folk, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Compozitor şi interpret, de o factură aparte, cu melodii, texte şi frazări inconfundabile, se individualizează în rândul cantautorilor genului.
Am spus mereu că folkul este cea mai fericită simbioză între muzică şi poezie şi Silvan îmi confirmă părerea.
Am sentimentul că versurile din această carte sunt scrise în metrica şi ritmul unor cântece numai de el ştiute, pe care, cu siguranţă, le vom auzi în spectacolele următoare.
Silvan Stâncel ne oferă un ciclu poetic insolit, o expresie a sentimentului de dragoste, într-o alchimie, ce ne developează artistul complet, care slujeşte cu har, într-o caligrafie şi rostire proprie, poezia şi muzica”.

Muzicianul Nicu Alifantis: „Silvan. Stâncel.
Frumos joc de cuvinte au imaginat părinții tăi la venirea-ți pe lume, iar tu ai dus jocul mai departe, înrădăcinându-l adânc în copacii ce aveau să-ți devină guitară, drept sprijin întru cântec și poezie.
Dacă-ntr-o zi, între ape, mi-a fost dat să te cunosc și să mă las convins de cântecul tău, astăzi, într-o altă zi, mi-a fost dat a întâlni poezia cântecelor tale încă nescrise.
Cântărețul și poetul merg spre curtea Reginei Poezie, agățați de-o guitară, glăsuind împreună uitatele povești din îndepărtata Extramadura.
Astfel vin și spun.
Silvan, stă-n cel mai adânc ungher al credinței tale, tăria de a-ți duce jocul destinului mai departe. Nu-i nimic incredibil, crede-mă. Iubește și vei fi iubit!”

Silvan Stâncel s-a născut la 2 iulie 1978 la Alba Iulia. Silvan este absolvent de filologie la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Facultatea de Limbi Străine, Secția germană-franceză. Primele versuri au fost scrise în perioada studenției, câștigând premii la mai multe concursuri literare. În calitate de traducător autorizat pe limbile germană și franceză, a tradus literatură de specialitate. Este totodată chitarist, compozitor, textier, interpret, câștigând cu propriile piese mai multe trofee la festivaluri naționale de muzică. În 2006 a câştigat aproape toate consursurile feestivalurilor de folk din ţară. De asemenea este fondator și organizator al taberei de chitară Acustic Live Music Camp.
 
 
 
 
Taguri: incredibil, iubesc, prima, carte, poezii, Silvan Stancel, Libris, editorial, 60, folkist, cantautor, flamengo

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>