#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Mihnea Costachi, remiza cu Vasil Spasov la openul international de la Plovdiv

Mihnea Costachi, remiza cu Vasil Spasov la openul international de la Plovdiv

Revista nr. 275 | 03-02-2015 | Alexandru Mitchievici


În perioada 1-8 februarie 2015 la Plovdiv se desfăşoară Campionatul Internaţional Open al Bulgariei.

Desfăşurat la hotelul Novotel, competiţia numără 286 participanţi, printre care şi juniorul Mihnea Costachi, sportiv legitimat la CSU Alba Iulia.

Turneul din Bulgaria, care este unul dintre cele mai puternice openuri internaţionale de şah din Balcani, are şahişti din 14 ţări, care vor disputa 9 runde în sistem elveţian.

De notat că printre participanţi se numără 16 care deţin titlul de mare maestru internaţional, iar altii 42 deţin titlurile de maestru internaţional sau maestru FIDE.

Cu un rating FIDE 2341, Mihnea Costachi este cotat ca favoritul numărul 36 al turneului. Scopul principal al participării la acest turneu şi la alte openuri internaţionale puternice este acela de a acumula cât mai multă experienţă în vederea participării cu succes la campionatele mondiale din Grecia şi la campionatele europene de juniori din Croaţia.

Mihnea Costachi (elev al Colegiului Naţional „Horea, Closca şi Crişan” Alba Iulia), a avut un debut foarte bun în Bulgaria: a câştigat primele două partide, disputate cu Koloyan Todorov şi maestra internaţională Emilia Zlatanova, ambii şahişti din Bulgaria.

În runda a treia Mihnea l-a întâlnit pe favoritul numarul 1 al turneului, marele maestru internaţional bulgar Vasil Spasov (ELO 2559). Plecând şansa a doua, Mihnea Costachi a jucat foarte bine, reuşind o remiză.

În a patra rundă sportivul din Alba Iulia îl va întâlni pe Lachezar Yordanov, Bulgaria.

IMPORTANT ! participarea juniorului albaiulian la openul de la Plovdiv este posibilă prin sprijinul acordat de IPEC SA Alba Iulia, compania albaiuliană de porţelan urmând a fi alături de Mihnea Costachi şi la alte competiţii din 2015.
 
 
 
Taguri: Mihnea Costachi, remiza, marele, maestru, Vasile Spasov, open, international, Plovdiv, Bulgaria

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>