#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Sustinuti de IPEC, sahistii din Alba au inceput anul la un mare turneu international din Serbia

Sustinuti de IPEC, sahistii din Alba au inceput anul la un mare turneu international din Serbia

Revista nr. 274 | 21-01-2015 | Alexandru Mitchievici


După un an 2014 foarte bun - medalia de bronz la campionatele mondiale de juniori pentru Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia), respectiv titlul de campion mondial şcolar pentru George Ileană (Şah Club Cugir) - juniorii din Alba au început anul participând la un puternic turneu de seniori la Paracin, în Serbia, desfăşurat în perioada 15-19 ianuarie.

La competiţia din Serbia au fost prezenţi 99 participanţi din 5 ţări, dintre care un mare maestru internaţional, 4 maeştri internaţionali şi 8 maeştri FIDE - în ciuda premiilor modeste (circa 1.000 lei pentru locul I).

Mihnea Costachi (14 ani, elev al Colegiului Naţional HCC Alba Iulia) a încheiat neînvins cele 7 runde, acumulând 5,5 puncte (4 victorii şi 3 remize), cu o jumătate de punct mai puţin decat primii doi clasaţi: maeştrii internaţionali sârbi Mladen Milenkovic şi Boroljub Zlatanovic... La final Mihnea a încheiat turneul pe locul 6, după aplicarea criteriilor de deparatajere.

De notat că pe lângă remiza din ultima runda cu piesele negre împotriva principalului favorit al turneului, marele maestru internaţional Bosko Abramovic (Serbia), Mihnea Costachi a obţinut şi premiul special pentru cel mai bine clasat junior din turneu.

Cu o experienţă mult mai redusă în turneele de seniori, George Ileană (13 ani, elev al Şcolii Gimnaziale „Avram Iancu” Alba Iulia) a obţinut 4 puncte în cele 7 partide, clasandu-se lpe locul 33 dintre cei 99 de participanţi.

Peste puţin timp Mihnea Costachi va participa la unul dintre cele mai puternice openuri internaţionale din Balcani: Campionatul Internaţional Open al Bulgariei, care se va desfăşura în perioada 1-8 februarie 2015 la Plovdiv (o competiţie la care s-au înscris până astăzi aproape 200 de participanţi, 14 dintre aceştia având titlul de mare maestru internaţional, iar alţi 46 titluri de maeştri internaţionali sau FIDE!
 

Susţinerea IPEC Alba Iulia pentru şah

Ca şi la alte evenimente similare, participarea şahiştilor albaiulieni la openul din Serbia s-a realizat cu sprijinul IPEC SA. Este vorba de o companie, care dincolo de tehnologie şi inovaţii, acordă o atenţie deosebită nu doar oamenilor din companie, ci şi unor tineri talentaţi din comunitatea locală. Scopul IPEC este acela de a participa ca parteneri la construcţia comunităţii din care fac parte cei peste 750 de angajaţi ai companiei. Iniţiat anul trecut, sprijinul acordat de IPEC SA celor mai talentati tineri şahişti albaiulieni va continua şi în anul 2015: Mihnea Costachi şi alti şahişti albaiulieni vor fi sustinuţi pentru a participa la turnee naţionale şi internaţionale.
 

 

 

Taguri: sustinuti, IPEC, sahistii, Alba, au inceput, mare, turneu, international, Serbia, Mihnea Costachi, George Ileana

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>