#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Sustinuta de Iohannis, Alina Gorghiu a devenit noul presedinte al vechiului PNL

Sustinuta de Iohannis, Alina Gorghiu a devenit noul presedinte al vechiului PNL

Revista nr. 268 | 18-12-2014 | Alexandru Mitchievici


Bate vânt de schimbare în vechiul PNL, cel tradiţional, istoric...

Joi, 18 decembrie 2014, deputatul de Bucureşti Alina Gorghiu a fost ales în funcţia de preşedinte a PNL-ului, post rămas vacant după ce Iohannis a fost ales preşedinte al României.

La cererea preşedintelui ales Klaus Iohannis, senatorul Atanasiu (creditat cu şanse mari pentru a prelua preşedinţia PNL-ului) s-a retras din cursa pentru preşedinţia PNL-ului, a vechiului PNL.

Deputat de Bucureşti, Alina Gorghiu a fost în ultimul an purtător de cuvânt al PNL-ului. Gorghiu şi-a disputat preşedinţia partidului cu deputatul Ludovic Orban.

Joi, 18 decembrie 2014, la alegerile din PNL Gorghiu a obţinut 48 de voturi, iar Ludovic Orban 27. Gorghiu a fost susţinută în mod deschis de Iohannis, în timp ce Orban a primit susţinerea lui Crin Antonescu (fost preşedinte PNL).

Alina Gorghiu va deţine şi funcţia de co-preşedinte al noului PNL (rezultat din unificarea PNL şi PDL) alături de Vasile Blaga. Noul PNL va avea o conducere bicefală până la Congresul partidului din anul 2017.

După alegerea Alinei Gorghiu, Klaus Iohannis a declarat: „Felul în care biroul politic a acţionat, a votat, îmi confirmă dorinţa PNL de a se reforma, de a se moderniza, de a fi partidul care arată cum trebuie să se facă politica în România pentru a fi mai aproape de oamenii care ne votează şi ne pun în aceste poziţii publice. Cu această ocazie vreau să mulţumesc public partidului meu de care m-am despărţit astăzi”.
 

*După schimbările făcute în PNL, este aşteptat ca şi în PDL să vină noi lideri care să conducă formaţiunea în perioada următor. Este unul din sensurile votului de la 16 noiembrie 2014 !
 
 
Taguri: sustinuta, Klaus Iohannis, Alina Gorghiu, a devenit, noul, presedinte, PNL

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>