#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Ministrul Invatamantului trebuie sa fie primul pe lista remanierii guvernamentale

Ministrul Invatamantului trebuie sa fie primul pe lista remanierii guvernamentale

Revista nr. 267 | 09-12-2014 | Alexandru Mitchievici


Ministrul Educaţiei Naţionale, domnul Remus Pricopie, sfidează în continuare Parlamentul şi tratează cu indiferenţă demersurile perfect regulamentare ale unui parlamentar.

Nu este prima dată când, de la tribuna Camerei Deputaţilor, iau poziţie faţă de activitatea domnului ministru, care, în afara faptului că nu a reuşit să imprime coerenţă domeniului educaţiei, reuşeşte în schimb să încalce cu brio normele legale referitoare la relaţia cu Parlamentul, definită de articolul 109 din Constituţia României ca o relație de control asupra activităţii Guvernului.

I-am solicitat premierului Victor Ponta încă de acum câteva luni demiterea domnului ministru care a încălcat în mod repetat alin. (3) al art. 3, din Legea nr.115/1999 privind responsabilitatea ministerială. Revin cu această solicitare, în urma constatării faptului că ministrul Remus Pricopie recidivează în mod ruşinos în relaţia cu Parlamentul, în sensul nerespectării raporturilor constituţionale între Guvern şi Parlament.

În luna iunie, am cerut demiterea sa ca urmare a faptului că a întârziat nepermis de mult formularea unui răspuns la o întrebare parlamentară înaintată încă din luna februarie. Răspunsul primit în cele din urmă a fost tendenţios şi pe lângă problemă, arătând lipsa de profesionalism a reprezentanţilor ministerului, fapt ce m-a determinat să-i adresez ministrului o interpelare verbală.

Ca urmare, am avut surpriza neplăcută să constat că, deşi am prezentat verbal interpelarea, în data de 10 iunie 2014, de la tribuna Parlamentului, cu solicitarea expresă ca răspunsul să fie acordat printr-o declarație verbală, răspunsul primit din partea ministrului a fost comunicat în scris.

Ministrul Remus Pricopie trebuie să fie primul pe lista remanierii guvernamentale, pentru că are o conduită total neprofesionistă ce nu mai poate fi tolerată într-o democraţie consolidată.

Menţinerea în funcţie a unui ministru care nesocoteşte norma constituţională este un afront imens adus arhitecturii și raporturilor de colaborare între puterile statului.

Un ministru care nu-şi asumă responsabilitatea prin semnătură a unui răspuns trimis unui parlamentar, lasând un oarecare din minister, cu funcţie nedefinită, să semneze cu apostrof, ca la CAP, arată câtă suficienţă există la ministerul care ar fi trebuit să fie exponentul eleganţei, rigorii şi corectitudinii.

Un ministru care nu tratează cu seriozitate o problemă ridicată prin intermediul unei întrebări sau interpelări parlamentare, încropind în grabă şi în bătaie de joc un răspuns doar pentru a bifa momentul, este o ruşine şi trebuie sancţionat.

Un ministru care se comportă şmechereşte şi încearcă să fenteze prin transmiterea unui răspuns scris la o solicitare de răspuns verbal, perfect întemeiată, a unui deputat nu este demn să ocupe această funcţie.
 
De aceea, ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, trebuie să părăsească de urgenţă această demnitate publică pe care nu a onorat-o cum se cuvine!
 

Dan Coriolan Simedru, deputat PNL de Alba
 
*Foto: ziuaveche.ro

 

Taguri: ministrul, invatamantul, primul, pe lista, remanierii, guvernamentale, Remus Pricopie

Ratari

Criticisme (1)

Dumitru Radu Cormos
10-12-2014
In adevar "ziua lupilor" Romulus si Remus este de mult venita. Dar vulpea nu se lasa. Pana Libera
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>