#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Brian Branch, vicepresedintele Consiliului Mondial al Uniunilor de Credit, in vizita la Alba Iulia

Brian Branch, vicepresedintele Consiliului Mondial al Uniunilor de Credit, in vizita la Alba Iulia

Revista nr. 22 | 09-03-2010 | Alexandru Mitchievici

În perioada 9-11 martie, o delegaţie a Consiliului Mondial al Uniunilor de Credit/ CAR-urilor (WOCCU - World Council of Credit Unions) se află în judeţul Alba.
Programul oaspeţilor de la WOCCU la Alba Iulia arată astfel: miercuri, 10 martie, ora 9.45, întâlnire la Prefectura Alba; joi, 11 martie, ora 11.00, conferinţă la Vila Preciosa din Alba Iulia.
Uniunile de Credit din Europa Occidentală şi America de Nord se numesc în România Case de Ajutor Reciproc şi reprezintă, practic, acelaşi sistem de ajutorare.
Delegaţia răspunde astfel invitaţiei trimise de Casa de Ajutor Reciproc Credit Teiuş, iar alături de reprezentanţii WOCCU se află şi reprezentanţi ai Federaţiei Caselor de Ajutor Reciproc din România (FEDCAR).
Scopul vizitei este de a avea discuţii pe tema promovării FEDCAR şi a CAR-urilor membre, stabilirea unui parteneriat cu o Ligă a Uniunilor de Credit din SUA (liga din Carolina de Nord).
În cadrul acestei vizite, delegaţia WOCCU se va întâlni cu reprezentanţi ai Primăriei oraşului Teiuş, ai Prefecturii Alba, Consiliului Judeţean Alba, Universităţii „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Muzeului Naţional al Unirii, Bibliotecii „Batthyaneum”.
Delegaţia este formată din Brian Branch - vicepreşedinte executiv şi şeful operaţiunilor în WOCCU, John Radebaugh - preşedinte al Ligii Uniunilor de Credit din Carolina de Nord.
Din partea Casei de Ajutor Reciproc Credit Teiuş, gazdă a evenimentului, participă preşedintele Mircea Olariu şi directorul executiv Cristian-Florin Bota.
Consiliul Mondial al Uniunilor de Credit/ Caselor de Ajutor Reciproc (WOCCU) este organizaţia mondială de reprezentare, susţinere şi dezvoltare pentru uniunile de credit/ casele de ajutor reciproc.
WOCCU promovează dezvoltarea susţinută a caselor de ajutor reciproc/ uniunilor de credit din întreaga lume, pentru a sprijini dezvoltarea socială şi economică, prin accesul la servicii financiare de înaltă calitate şi convenabile. WOCCU pledează în favoarea sistemului global al caselor de ajutor reciproc în faţa organizaţiilor internaţionale şi colaborează cu guvernele naţionale pentru îmbunătăţirea legislaţiei şi reglementǎrilor din domeniu.
De menţionat că Organizaţia Naţiunile Unite a desemnat anul 2012 ca fiind „Anul Internaţional al Caselor de Ajutor Reciproc”. Desemnarea s-a realizat ca urmare a eforturilor depuse de către WOCCU şi de către Reţeaua Europeană a Uniunilor de Credit, unde FEDCAR este membru fondator.
În întreaga lume funcţionează 54.000 de case de ajutor reciproc, în 97 de ţări, deservind 186 milioane de oameni. Din România, Federaţia Caselor de Ajutor Reciproc, la care este afiliată şi CAR Credit Teiuş, este singura membră a WOCCU.

Taguri:Brian Branch, vicepresedintele, Consiliul, Mondial, Uniunile de Credit, in vizita, Alba Iulia, judetul Alba, Mircea Olariu, Cris

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>