#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Viorel Hrebenciuc, arestat 30 de zile in dosarul retrocedarilor ilegale de padure

Viorel Hrebenciuc, arestat 30 de zile in dosarul retrocedarilor ilegale de padure

Revista nr. 261 | 29-10-2014 | Alexandru Mitchievici


Neşansa lui Hrebenciuc a fost campania lui Victor Ponta pentru prezidenţiale. În primă fază, Hrebenciuc a demisionat din Camera Deputaţilor, fiind obligat de conjunctură să se pună la dispoziţia justiţiei.

Miercuri, 28 octombrie 2014, Viorel Hreneciuc a fost reţinut pentru 30 de zile. dimineaţă a magistraţilor instanţei supreme poate fi contestată de fostul parlamentar la completul de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Procurorii DNA Braşov l-au arestat pe fostul deputat PSD în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri. Este vorba de 43.000 de hectare care trebuiau retrocedate ilegal, de aici Hrebenciuc urma să-şi ia parte grasă: 12.000 hectare.

Cu două zile mai devreme, deputaţii au aprobat formal demisia fostului lor coleg, Viorel Hrebenciuc, zis Guzganul Rozaliu sau Sforarul Şef al PSD.

Încă din 24 octombrie procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Braşov i-au arestat preventiv (pentru 30 de zile) pe Andrei Hrebenciuc şi Paltin Gheorghe Sturdza.

Procurorii îl acuză pe Andrei Hrebenciuc de constituirea unui grup infracţional organizat, complicitate la trafic de influenţă şi spălare de bani, iar Paltin Sturdza se face vinovat de constituire a unui grup infracţional organizat, cumpărare de influenţă şi instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave. În 2012, prin intermediul deputatului Ioan Adam, Paltin Gheorghe Sturdza le-a cerut judecătorilor Ordog Lorand Andras şi Gabriel Uţă, de la Tribunalul Covasna, să pronunţe o hotărâre judecătorească în favorarea sa, prin „interpretarea părtinitoare a probelor şi denaturarea stării de fapt". În acest fel, spun procurorii Romsilva a fost un prejudiciată cu 303.888.615 de euro, reprezentând contravaloarea a 43.227 de hectare de pădure.

Procurorii DNA îl acuză pe deputatul PSD Viorel Hrebenciuc de faptul că, din aprilie 2013 şi până în prezent, împreună cu deputatul Adam Ioan, Paltin Gheorghe Sturdza şi Dan Costin Bengescu, a constituit şi coordonat un grup, care a fost sprijinit ulterior şi de alte persoane, „ce urmărea să obţină venituri prin oferire de mită, cumpărare de influenţă sau folosirea nelegală a influenţei cu scopul de a urgenta punerea în posesie şi eliberarea titlului de proprietate precum şi o cât mai rapidă vânzare a terenului forestier în suprafaţă de 43.227 ha dobândit prin hotărârea judecătorească nr. 231/R/2012 a Tribunalului Covasna".
 
 
Taguri: Viorel Hrebenciuc, arestat, 30 de zile, dosarul, retrocedari, padure, ilegale

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>