#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Traian Basescu vrea ca PMP-ul sa boicoteze alegerile prezidentiale in turul 2

Traian Basescu vrea ca PMP-ul sa boicoteze alegerile prezidentiale in turul 2

Revista nr. 261 | 27-10-2014 | Alexandru Mitchievici


Pentru cei care se mai îndoiau de lupta deschisă dusă de Băsescu împotriva candidatului Iohannis...

În urmă cu 9-10 zile, într-un interviu la Realitatea TV, Băsescu a fost întrebat pe cine va alege în turul doi, dintre Ponta, candidatul stângii, şi Iohannis, candidatul dreptei. Răspunsul lui Băsescu nu lasă nici un dubiu privind principalul adversar al preşedintele Băsescu şi al PMP-ului:

Traian Băsescu a spus în emisiunea lui Rareş Bogdan: „Eu nu îl susţin pe Iohannis, nu am încredere în el, nu pot să fiu partenerul lui Ponta şi îi consider de rea-credinţă pe cei care spun că am o înţelegere cu Ponta şi cu Iohannis. Nu mă duc la vot în turul doi. Amândoi sunt oportunişti, sunt şi corupţi. Vă rog să vă imaginaţi că sunteţi profesor şi vă cumpăraţi şase case. Tu ştii că procesele legate de incompatibilitate sunt capriciu. Când tu ai cu ANI la ultima instanţă, la Înalta Curte, dosarul nu trimis ieri, ci din primăvara lui 2013, pe el nu l-a interesat să accelereze dosarul, şi intri în campanie când oricând ANI poate să-ţi spună că eşti incompatibil. Dacă domnul Iohannis va fi declarat incompatibil în timpul mandatului de preşedinte al României? Pentru că asemenea dosare nu se suspendă în timpului mandatului. Oportunismul său nu are limite”.

Boicotul alegătorilor PMP în turul 2 ar însemna că Iohannis, candidatul dreptei, ar pierde 5-6 procente - sau câţi are partidul prezidenţial, auto-intitulat de dreapta. Din perspectiva faptului că Ponta este mai bine plasat decât Iohannis în sondaje, boicotul PMP-ului în al doilea tur de scrutin echivalează cu o susţinere dată candidatului Stângii, Victor Ponta.

După o întâlnire (duminică, 26 octombrie) la o bere cu liderii PMP, preşedintele Băsescu a fost întrebat dacă îşi menţine intenţia de a boicota turul doi al alegerilor dacă în finală intră Ponta şi Iohannis. În ultimele săptămâni mulţi analişti politici au vorbit de un „blat” electoral între Ponta şi Băsescu...

„Hai să ajungem în turul doi. După mine, nici Ponta, nici Iohannis nu sunt oameni care să garanteze progresul României, dacă vor ajunge preşedinţi. Sunt amândoi egal imorali şi egal nepotriviţi pentru a conduce Romania”, a declarat Băsescu.
 
 
 
Taguri: Traian Basescu, vrea, PMP, sa boicoteze, alegerile, prezidentiale, turul 2, boicot, Klaus Iohannis, Victor Ponta, PSD

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>