#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Folia, Shakespeare and Co se joaca la Alba Iulia

Folia, Shakespeare and Co se joaca la Alba Iulia

Revista nr. 257 | 30-09-2014 | Alexandru Mitchievici


Sâmbătă, 4 octombrie 2014, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru Poveşti publicul albaiulian are ocazia să vadă spectacolul Folia, Shakespeare and Co.

Spectacolul are loc începând cu ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia. Spectacolul este produs de Fundaţia Art Production, Asociaţia Globalart, „Gigi Căciuleanu” Romania dance Company.

Este vorba de o piesă de teatru recomandată doar tinerilor şi adulţilor.
 
Regia, coregrafia, scenariul, adaptarea: Gigi Căciuleanu
Scenografia, costumele: Corina Grămoșteanu
Muzica originală: Paul Ilea
Distribuţia: Ramona Bărbulescu, Richard Bovnoczki, Rasmina Călbăjos, Alexandru-Mircea Călin, Paul Cimpoieru, Relu Dobrin, Lari Cosmin Giorgescu, Lucile Julaud, Ştefan Lupu, Ioana Macarie, Ioana Marchidan, Adrian Nour, Cristian Osolos, Arcadie Rusu, Diana Spiridon
 
Regizorul Gigi Căciuleanu vorbeşte despre această piesă: „Spre deosebire de punerea în scenă a unei anume piese, în Folia, Shakespeare & Co nu m-am concentrat cu predilecţie pe una sau alta din textele lui Shakespeare, ci m-am inspirat liber din lumea acestora. Am impresia că la Shakespeare scena nu este numai un spațiu anume ci cuprinde, precum în teoria lui Einstein, și timpul. „Persoana îndrăgostită”, oricare i-ar fi numele și sexul de la o piesă la alta, este victima „învârtelilor” lui Cupidon. Folia mea constituie o serie de variații pe această temă, cu ajutorul inspiratelor variații muzicale imaginate de tânărul compozitor Paul Ilea pe tema binecunoscutei fraze muzicale în „vogă” secole de-a rândul începând din evul mediu... Cu Folia, ceea ce m-a interesat a fost să „zgândăr” această fațadă bufonească. Bineînțeles că explorarea s-ar putea extinde la nesfârșit, continuată nu numai de artiști ci și de public. La această reflecție personală, odată cu vizionarea Foliei mele, îl invit, cu toată smerenia, pe spectator”.
 
 
 
Taguri: spectacol, Folia, Shakespeare, se joaca, Alba Iulia, Gigi Caciuleanu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>