#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
ALBA IULIA. Celebra Salmonela a stricat nunta de la Hotelul Astoria

ALBA IULIA. Celebra Salmonela a stricat nunta de la Hotelul Astoria

Revista nr. 250 | 12-08-2014 | Alexandru Mitchievici


În sfârşit a fost găsit vinovatul pentru toxiinfecţia celor 63 nuntaşi de la hotelul Astoria din Alba Iulia.

De prezenţa bacteriei Salmonela, care a provocat intoxicaţia alimentară (soldată cu diaree, febră şi crampe), se fac vinovaţi.... 5 angajaţi ai restaurantului Astoria.

Directorul DSP Alba, dr. Horia Timiş, a declarat: „În urma analizelor de laborator şi a investigaţiilor noastre au fost identificate 5 persoane purtătoare de Salmonela care prin manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare au generat toxiinfecţia limentară”.

Toxiinfecţia a apărut după nunta de pomină din 31 iulie a avut 169 de participanţi, din care 63 au fost diagnosticaţi cu Salmonela.

Restaurantul hotelului de lux rămâne închis până la emiterea unui buletin de analize care să conţină garanţia privind dezinfecţia realizată şi securitatea alimentelor - a precizat dr. Delia Oltean, purtătorul de cuvânt al DSVSA Alba, într-o conferinţă de presă.


Restaurantul Astoria, amendat cu 22.000 lei

Conform H.G. 857 din 2011 art. 41 litera a, DSP Alba a sancţionat Hotelul Astoria cu 15.000 lei. În plus, DSVSA Alba a amendat hotelul cu 7.000 lei. Un mizilic, adică vreo 5.000 de euro. O nimica toată faţă de banii pe care patronii hotelului Astoria (fraţii Florea) îi investesc în Hotelul Transilvania din Alba Iulia: circa 3 milioane euro. Sumă care se adaugă la preţul de achiziţie al Hotelului Transilvania: 2,2 milioane euro...

În urma toxiinfecţiei de la restaurantul Astoria s-au înmulţit controalele DSVSA Alba: au fost efectuate 257 controale în societăţile alimentare din judeţ, soldate cu 7 sancţiuni în valoare totală de 4.200 lei.


Hotelul Astoria, hotel de fiţe

Hotelul Astoria aparţine fraților Marcel și David Florea, abonaţi la bani publici în Alba Iulia. În ultimul an fraţii Florea au pus mâna pe Hotelul Transilvania din Alba Iulia, pe care îl renovează, urmând curând să-i facă deschiderea oficială!

Băiatul primarului Mircea Hava şi-a făcut nunta la restaurantul Hotelui Astoria în anul 2010, o nuntă la care a participat şi Elena Udrea, ministru al Turismului şi Dezvoltării.


 

Taguri: Alba Iulia, celebra, bacteria, Salmonela, a stricat, nunta, hotel, restaurant, Astoria

Ratari

Criticisme (3)

Salmonella reala
12-08-2014
Dragilor, numele meu real este salmonella spiralis... cu dublu L. Nu imi schimbati numele ca ma supar !
Raspunde
Salmonella Monetaris
13-08-2014
Dar DSP si DSV Alba de ce nu au dat "sanctiuni" financiare si la caminul de batrani al franciscanilor. Ei ? De ce ?
Raspunde
D. Florea
13-08-2014
Nu inteleg de ce vedeti voi in orice actiune al DSP sau DSV o chestie ascunsa, nepriceputa... Parca ar fi vorba de masoni!
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>