#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Trupa rock Bohemian Groove din Alba Iulia isi lanseaza primul album

Trupa rock Bohemian Groove din Alba Iulia isi lanseaza primul album

Revista nr. 240 | 02-06-2014 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 6 iunie 2014, ora 21.30, va avea loc concertul de lansare al albumului trupei Bohemian Groove, Event Horizon.

Evenimentul va avea loc în VOX Club Alba Iulia - în holul Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia.

Trupa Bohemian Groove este compusă din trei tineri muzicieni albaiulieni. Având influenţe hard-rock, blues, psihedelic, dar şi rhythm and blues şi jazzy, trupa Bohemian Groove aminteşte de atmosfera intensă creată de trupele anilor 60' şi 70' din sec. XX: Cream, Led Zeppelin şi poate Black Sabbath, la care se adaugă o melodicitate proprie, multă voie bună şi energie. Trio­ul este format din Tudor Vaipan (chitară, voce), Ana­Maria Lazăr (bass, voce), Laur Făgădar – tobe.

Deşi tineri, nu le lipseşte experienţa, fiecare participând şi la alte proiecte muzicale. Astfel găsim un sunet matur în modul de abordare a pieselor, în improvizaţiile spontane şi, mai ales, în compoziţiile proprii.

Fiind cu toţii fani ai rock­ului anilor '60 şi '70, cei de la Bohemian Groove abordează un stil mult mai pur, mult mai autentic, oarecum în contrast cu muzica ultra­procesată şi „artificială” a vremurilor actuale - ne asigură membrii trupei.

„Event Horizon” este prima materializare muzicală a ideilor celor trei, fiind un album în întregime original, de la muzică până la versuri. O ascultare a albumului vă va purta prin diferite stări, acestea variind de la autocontemplare şi fragilitate, până la speranţă, putere şi exaltare.

Ca versuri, Tudor Vaipan şi Ana­Maria Lazăr au ales să abordeze teme legate de evoluţie spirituală, trăirea unei vieţi mai sincere, mai autentice, teme legate de iubire, de puterea cuvântului şi puterea intenţiei, membrii trupei înşişi aflându­se pe nesfârşitul drum al cunoaşterii şi al descoperirii.

Este un proiect în care s-­a investit mult, atât material cât şi sufleteşte, un proiect nesponsorizat din exterior, un proiect de care trupa este foarte mândră, un proiect prin care se doreşte încurajarea ascultătorului la descoperirea şi redescoperirea sinelui, la dezvoltarea calităţilor şi la urmărirea acestora până la finalul drumului, oriunde ar duce el! - după cum ne spun membrii trupei din Alba Iulia.

Invitaţii concertului de lansare al albumului „Event Horizon” sunt Ovidiu Pârjol şi Cristina Vaipan. Intrarea: 10 lei.


 

Taguri: trupa, rock, Bohemian, Groove, Alba Iulia, lanseaza, primul, album, event, horizon

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>