#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Seara romano-maghiara la Aiud impreuna cu partenerii din orasul infratit Gyomaendrod

Seara romano-maghiara la Aiud impreuna cu partenerii din orasul infratit Gyomaendrod

Revista nr. 230 | 27-03-2014 | Alexandru Mitchievici


Vineri, 28 martie 2014, ora 17.00, la Centrul Cultural Liviu Rebreanu Aiud va avea loc o Seară cultural-artistică (Tárogató) româno-maghiară.

Seara aceasta vine dupa manifestarea complexă desfăşurată, la începutul lui martie, în proiectul cultural care a cuprins doua expoziţii de arta, proiecţia de film documentar, prezentarea de album fotografic, profesori si elevi din oraşul Gyomaendrőd, oraş din Ungaria înfrăţit cu Aiudul.

Participă profesorii si elevii Şcolii elementare de Arta „Kállai Ferenc” şi orchestra de tineret „Legalizált Lámák” din Gyomaendrőd, în colaborare cu Grupul „Collegium Gabrielense” al Colegiului „Bethlen Gábor” din Aiud.

Cuvânt de salut va fi rostit de Ioan Hădărig - managerul Centrului Cultural „Liviu Rebreanu”  şi Ştefan Balog - preşedintele Fundaţiei Inter-Art.

Expoziţia va fi prezentată de Hevesi-Nagy Anikó - directoarea Şcolii Elementare de Artă „Kállai Ferenc” din Gyomaendrőd.

Organizatori sunt Fundaţia „Hallható Hang”- Gyomaendrőd, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” - Aiud, Fundaţia Inter-Art din Aiud în colaborare cu Fondul Naţional de Cooperare din Ungaria.

Hevesi Nagy Aniko, directoarea Şcolii de Artă „Kállai Ferenc” din Gyomaendrőd, a declarat:

„Dialogul cultural dintre Aiud şi Gyomaendrőd durează de decenii. Din acest dialog face parte şi colaborarea dintre tabăra de artă - momentan desfiinţată - de la Gyomaendrőd şi cea existenta la Aiud, respectiv participarea constantă a tinerilor din Gyoma la tabăra de creaţie pentru tineret organizată la Aiud. Scopul prezentului proiect este compus din mai multe elemente şi are o durată de mai multe luni de zile. Pe lângă revigorarea colaborărilor mai vechi în domeniul artelor plastice se introduc şi alte ramuri artistice pentru a nuanţa viaţa culturală a celor două localităţi.

Datorită expoziţiilor Inter-Art, pe parcursul acestei colaborări locuitorii din Gyomaendrod au avut ocazia să cunoască culturi diferite, iar locuitorii Aiudului vor avea ocazia să cunoască valorile educaţiei artistice din Ungaria, prin prestaţia Fundaţiei Hallhato Hang şi a Şcolii de Arta „Kallai Ferenz”.

Membrii Fundaţiei „Hallható Hang” consideră că niciodată nu a fost aşa nevoie de artă pentru tineri ca în zilele noastre. Tot mai mulţi tineri pierd vremea degeaba sau stând acasă în faţa calculatorului. În cadrul activităţii artistice desfăşurate în societate, pe lângă creativitate şi munca creativă, capacitatea de cooperare este esenţială, la fel ca buna comunicare şi sentimentul responsabilităţii. Toate aceste abilităţi ajută munca elevilor şi contribuie la viaţa lor viitoare”.


 

Taguri: seara romano, maghiara, Aiud, orasul, infratit, Gyomaendrod, Hallhato Hang, Kallai Ferenc

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>