#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Motii au iesit din nou in strada pentru Rosia Montana

Motii au iesit din nou in strada pentru Rosia Montana

Revista nr. 224 | 10-02-2014 | Alexandru Mitchievici


A fost o nouă zi de protest duminică, 9 februarie 2014, la Cîmpeni. Moţii au scandat pentru Roşia Montană.

Protestul reia problema controversatului proiect minier propus de canadienii de la RMGC la Roşia Montană, dar şi alte probleme care afectează comunitatea din zonă.

În faţa statuii lui Avram Iancu moţii au scandat din nou: Uniţi, salvăm Roşia Montană! Uniţi, salvăm Munţii Apuseni! Uniţi, salvăm toată România!

Nominalizarea senatorului liberal Teodor Atanasiu (un susţinător al proiectului minier de la Roşia Montană) la Ministerul Economiei a întărit convingerea celor prezenţi în piaţa Avram Iancu că acţiunile de protest trebuie să continue pentru ca poziţia cetăţenilor împotriva proiectului minier să fie cunoscută şi respectată în toată ţara, dar mai ales în Guvernul României.

Protestatarii au solicitat prezenţa parlamentarilor din colegiul electoral Apuseni-Teiuş la o discuţie pe tema exploatării miniere cu locuitorii Ţării Moţilor în perioada următoare.

Participanţii la miting au atras atenţia şi asupra exploatării iraţionale a lemnului din Apuseni de către marile companii, subliniind efectele pe termen lung asupra mediului şi asupra comunităţilor locale din Munţii Apuseni.

O altă problemă ridicată de protestatarii moţi: situaţia spitalului din localitatea Cîmpeni, instituţie afectată de lipsa fondurilor pentru efectuarea de reparaţii şi achiziţionarea de echipamente. De notat că spitalul oferă servicii medicale de calitate atât la nivelul oraşului Cîmpeni, cât şi a localităţilor limitrofe - este vorba de o populaţie de aproximativ 50.000 de persoane.


 

Taguri: Cimpeni, motii, au iesit, din nou, strada, Rosia Montana, padurile, spitalul, Teodor Atanasiu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>