#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Asociatia Skepsis organizeaza Festivalul International de Teatru de Tineret Apollo

Asociatia Skepsis organizeaza Festivalul International de Teatru de Tineret Apollo

Revista nr. 224 | 12-02-2014 | Alexandru Mitchievici


În perioada 10-14 aprilie 2014 la Alba Iulia va avea loc prima ediţie a Festivalul Internaţional de Teatru de Tineret Apollo, organizat de Asociatia Grupul Skepsis, în parteneriat cu Municipiul Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Fundaţia Comunitară Alba.

Participanţii vor putea împărtăşi experienţa dobândită ca operatori culturali de succes şi vor participa la ateliere dramatice coordonate de regizorul Eugen Stroe Nacht (Israel), conoscut pentru implicarea sa în activităţi şi programe de formare artistică a tinerilor.

Valoarea totală a Proiectului este de 9.247 euro, din care 4.950 sunt asiguraţi pe bază de contract pentru Proiect în cadrul Programului Tineret în Acţiune, diferenţa fiind acoperită prin co-finanţare din partea organizaţiei gazdă şi a partenerilor: Primăria Municipiului Alba Iulia (1.546 euro), Fundaţia Comunitară Alba (156 euro) şi Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia (punerea la dispoziţie a locaţiei de desfăşurare a activităţilor proiectului şi de susţinere a spectacolelor în cadrul Festivalului).

„Grupul Skepsis, prin spirit voluntar, a dovedit în ultimii ani talent şi devotament faţă de oraşul Alba Iulia, aducând pe scenele oraşului piese de teatru gustate de public. Colaborarea cu Grupul Skepsis în cadrul acestui festival internaţional de teatru reprezintă primii paşi într-un parteneriat durabil, care se doreşte a fi în următorii ani o poartă deschisă spre cultură pentru locuitori şi pentru turiştii care aleg să ne treacă pragul”, a precizat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia.

Informaţii suplimentare, regulamentul şi fişa de înscriere a festivalului în varianta română şi engleză pot fi accesate:
www.grupulskepsis.ro - site-ul Asociaţiei Grupul Skepsis:
International Festival „Apollo” Alba Iulia 2014 - pagina de facebook a Festivalului:
www.aitaiata.org - site-ul AITA/IATA (Asociaţia Internaţională a Teatrelor de Amatori)

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană prin ANPCDEFP în cadrul Programului „Tineret în acţiune” (program care susţine activităţile de învăţare nonformală pentru tineri prin înfiinţarea de proiecte) în cadrul Subacţiunii 1.2 – Iniţiative naționale ale tinerilor. Echipa de proiect este formată din tineri liceeni, studenţi şi actori voluntari ai Asociaţiei Grupul Skepsis.

Festivalul este un proiect care va fi implementat în perioada 3 ianuarie-5 mai 2014 de Asociaţia Grupul Skepsis împreună cu partenerii săi: Primăria Municipiului Alba Iulia, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia, Fundaţia Comunitară Alba. Responsabilul de proiect este Andreea Adam, având în subordine 10 voluntari.


 

Taguri: asociatia, Skepsis, organizeaza, festival, international, teatru, tineret, Apollo

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>