#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Teodor Atanasiu si Ioan Dirzu cauta sprijin politic pentru ca Alba Iulia sa devina capitala Regiunii Centru

Teodor Atanasiu si Ioan Dirzu cauta sprijin politic pentru ca Alba Iulia sa devina capitala Regiunii Centru

Revista nr. 219 | 08-02-2013 | Alexandru Mitchievici


Umăr la umăr, senatorul liberal de Alba, Teodor Atanasiu, şi deputatul PSD Ioan Dîrzu, şi-au declarat susţinerea pentru ca municipiul Alba Iulia să devină capitală a noii regiuni care se va naşte după reîmpărţirea teritorială propusă de USL.

Deputatul Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, a spus că parlamentarii din Alba îşi vor uni eforturile pentru ca Alba Iulia să devină capitală regională. Din păcate, slaba dezvoltare economică a judeţului este un impediment în alegerea oraşului Alba Iulia în postura de capitală regională.

La rândul său, senatorul Teodor Atanasiu a afirmat că pentru noile regiuni se va folosi structura actuală a regiunilor de dezvoltare, în care oraşele care găzduiesc sediile Agenţieii de Dezvoltare Regională Centru pornesc cu prima şansă pentru a deveni capitale regionale (inclusiv oraşul Alba Iulia.

Senatorul Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba: „Despre proiectul regionalizării vă pot spune un lucru: este un proiect de la care se poate porni discuţia. Prima dată una guvernamentală, deoarece va fi o propunere a guvernului, apoi va fi o discuţie publică şi parlamentară, iar în final va fi un proiect de lege care va fi votat în Parlament. Aşa cum era normal şi firesc, bucurând pe toată lumea din Alba, Alba Iulia era prinsă ca reşedinţă administrativă a Regiunii Centru datorită faptului că aici este şi sediul ADR Centru, şi dacă aţi observat, fiind un proiect serios, nu a putut pleca ca şi propunere decât de la actuala stare de fapt, mergem pe cele 8 euro-regiuni pe care le avem, mergem pe reşedinţele administrative acolo unde este administraţia euro-regiunilor, adică acolo unde este Agenţia de Dezvoltare Regională şi mai departe se discută despre celelalte instituţii unde trebuie să fie. Asta nu înseamnă că dacă proiectul a pornit în faza asta, va fi bătut în cuie la final în forma asta. Noi vom face lobby-ul necesar cu argumentele tehnice şi economice care să demonstreze că Alba Iulia poate să fie reşedinţa administrativă a Regiunii 7 Centru”.


 

Taguri: Teodor Atanasiu, PNL, Ioan Dirzu, PSD, cauta, sprijin, politic, Alba Iulia, sa devina, capitala, regiunea, centru

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>