#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Senatorul Peres si-a descoperit talentul de editorialist

Senatorul Peres si-a descoperit talentul de editorialist

Revista nr. 216 | 18-12-2013 | Alexandru Mitchievici


Într-un comunicat de presă, singurul parlamentar PDL de Alba, Alexandru Pereş, îşi etalează calităţile de editorialist. Ce uită însă senatorul Pereş că marele dezastru economic al ţării nu s-a petrecut în iultimul an, ci în ultimii 6-7 ani, într-o perioadă când şi PDL-ul s-a aflat pe cai mari la guvernare, având Preşedinţia ţării, guvernul, conducând Camera Deputaţilor şi Senatul, controlând DNA-ul, ANI, CCR, serviciile secrete. Marea sărăcire a populaţiei s-a făcut când onor PDL-ul era la Putere, inclusiv senatorul Alexandru Pereş.

Actualul dezastru se datorează în mică măsură actualilor guvernanţi, aflaţi la post doar de un an jumătate. Vina este împărţită aşadar între PDL şi USL.


Editorial: Uite porcul, nu e porcul

„Era o plăcere ca, în pragul sărbătorilor de iarnă, să călătoresc cu trenul la şi de la Bucureşti.

Îmi comandam intenţionat un loc la geam, pregătindu­mă să privesc, pe parcursul câtorva ore bune fascinantul film  al mirificului peisaj românesc de iarnă.

Mi se perindau prin faţa ochilor câmpii, dealuri, munţi, satele, mai ales satele străjuite de armate întregi de pomi ninşi, de merii în care, ca într­o carte de poveşti, mai supravieţuiau încă mere roşii, rămase din prea multă abundenţă a toamnei.

Şi ceea ce mă fascina în mod deosebit erau fumurile de la focul de paie care rumeneau porcul de Crăciun pentru a deveni caltaboş şi cârnaţ şi alte delicioase preparate pe care nimeni nu le ştie face mai bine ca românul.

Am încercat această experienţă şi în acest an.

Deziluzie!

Aceleaşi câmpii, aceleaşi dealuri, aceleaşi sate, însă tot mai puţine, foarte puţine focuri de paie pentru pârlirea porcilor.

În locul lor, la marginea satelor, jigărite, alertate de foame, haite de câini sălbăticiţi, mânaţi de foame pe câmpurile din marginea satelor, câini „veniţi” pare­se din marile oraşe sau chiar din Bucureşti, aduşi probabil cu maşinile de către cei care doreau, în parte să scape de teroarea lor în oraşe sau să­i salveze de noua lege a eutanasierii, votată recent de „minunata coaliţie majoritară”.

Iar focurile de paie care pregăteau, pentru ţăranul român, porcul de Crăciun, tot mai rare. Aproape inexistente.

Domnule Ponta, domnule Antonescu, renunţaţi o zi măcar la plăcerea de­a vă certa la televizor precum Guţă cu fie­sa şi faceţi o plimbare prin ţară cu trenul.

Veţi avea ocazia să vedeţi ce aţi „realizat” în timpul minunatei voastre coaliţii.

Lipseşte focul de paie de la pârlitul porcului, domnilor, cel care era de sute  de  ani, specific  satelor româneşti şi a rezistat chiar şi pe vremea comunismului. A fost înlocuit în schimb de haite flămânde de câini. De sărăcie. Lucie!

Bravo, coaliţie! Halal conducere!


Senator PDL de Alba, Alexandru Pereş 

Taguri: senatorul, Alexandru Peres, si-a descoperit, talentul, editorialist, PDL Alba, guvernare, uite, porcul, nu e

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>