#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Primarul Cugirului Adrian Teban, premiat la Bruxelles

Primarul Cugirului Adrian Teban, premiat la Bruxelles

Revista nr. 215 | 10-12-2013 | Alexandru Mitchievici


Alături de primarul Cugirului au fost premiai alţi 14 politicieni din ţări U.E. (Italia, Finlanda, Germania, Ungaria, Lituania, Spania) în Comitetul Regiunilor (CoR).

Edilul Cugirului a fost nominalizat printre finaliştii ediţie a III-a a premiilor LeaDeR destinate politicienilor care se remarcă la nivel local şi regional, la categoria „Liderul local al anului – realizări în opoziţie”. Evenimentul a avut loc în 4 decembrie, fiind organizat de Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din cadrul CoR, fiind depuse candidaturi pentru două categorii: liderul local al anului şi liderul regional al anului.

Adrian Teban a fost nominalizat pentru categoria liderul local al anului – realizări în opoziţie, fiind apreciat modul în care în 2011 a contracarat intenţia guvernului de atunci de a desfiinţa spitalul, eficienţa cu care a comunicat public, precum şi eforturile economice depuse pentru îmbunătăţirea serviciilor oferite de unitatea medicală.

„Profit de acordarea acestui premiu pentru a sublinia încă o dată cât este de important să fii unit atunci când este vorba de o problemă care afectează întreaga comunitate locală. Cugirul a reuşit în 2011 să îşi păstreze spitalul pentru că a ştiut să îşi unească toate eforturile: politice, sociale şi economice. De aceea, premiul LeaDeR este o recunoaştere a acestei calităţi, dar şi a unei bune strategii, pentru care mulţumesc echipei cu care am lucrat... A fost o onoare să fiu declarat finalist la o competiţie organizată de Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din cadrul CoR şi, totodată, a fost o experienţă deosebită despre ceea ce înseamnă politica euro-regională”, a declarat Adrian Teban.

Premiile au fost înmânate de Sir Graham Watson, preşedintele Partidului ALDE şi membru al Parlamentului European, de Bas Verkerk şi Agnès Durdu, preşedintele şi prim-vicepreşedintele ALDE, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în clădirea Jacques Delors a Comitetului Regiunilor.

Evenimentul a fost organizat la finalul unei şedinţe extraordinare a grupului ALDE a Comitetului Regiunilor, care a avut ca temă „Subsidiarităţi în practică: cum determini nivelul corect de guvernare”.

NOTĂ: Costurile cu deplasarea şi cazarea edilului cugirean la evenimentul de la Bruxelles au fost suportate integral de către CoR.

Edilul Cugirului, Adrian Teban reprezintă România în Comitetul Regiunilor, ca membru supleant, până în anul 2015.                             


 

Taguri: primarul, Cugir, Adrian Teban, premiat, Bruxelles, grupul, ALDE, sir, Graham Watson

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>