#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Petru Constantinescu spune ca este ameninatat si santajat pentru a-si inchide afacerea cu gunoaie de la Alba Iulia

Petru Constantinescu spune ca este ameninatat si santajat pentru a-si inchide afacerea cu gunoaie de la Alba Iulia

Revista nr. 214 | 04-12-2013 | Alexandru Mitchievici


Patronul SALPREST SRL şi SALPREST Alba, Petru Constantinescu, acuză o conspiraţie făcută de Primăria Alba Iulia şi Autoritatea Naţională pentru reglementarea Serviciilor Comunitare (ANRSC).

Constantinescu a declarat într-o conferinţă de presă: „Eu vreau să arăt că această firmă (Polaris M Holding) cu ajutorul Primăriei Alba Iulia şi cu ajutorul ANRSC fac presiuni împotriva mea pentru că mă opun monopolului. Încearcă să-mi ridice licenţa. Viceprimarul Paul Voicu a fost în comisia...”

Întrebat cât costă o prietenie cu Primăria Alba Iulia, Petru Constantinescu a dat un răspuns care va face istorie: „La Primăria Alba Iulia toate prieteniile sunt pe bani”, sugerând că nu poţi face afaceri la Alba Iulia dacă nu ai o „prietenie” la Primăria Alba Iulia.

În acest moment Salprest SRL deţine groapa de gunoi a oraşului Alba Iulia (groapa de la Pârâul Iovului), unde depozitează şi firmele concurente: Polaris din Constanţa (firma deputatului PSD Eduard Martin), respectiv firma Schuster.

Salprest mai deţine contracte de ridicare a gunoiului cu Spitalul Judeţean Alba, dar şi cu anumiţi agenţi economici.

În 2000 Salprest a câştigat un contract de ridicare a gunoiului în Alba Iulia. Contractul a fost pe 10 ani, fiind prelungit de 3 ori cu un an. În 2013 Salprest a pierdut în instanţă dreptul de a mai participa la licitaţiile Primăriei Alba Iulia.

Salprest mai deţine contracte la Zlatna, dar a pierdut la Sebeş şi Aiud. La Ocna Mureş a subcontractat unei alte firme...

Petru Constantinescu: „Când am început să facem contestaţii, plâmngeri, ei au vrut să ne ia rampa de gunoi... Şantajul vine şi de la presiunile administraţiei locale din Alba iulia. Persoane publice au spus în de faţă cu altă lume că voi avea de suferit. Am primit mesaje de la oameni de bine ca să am grijă: „O să vadă el ce păţeşte”. Mie nu mi-e teamă: suntem totuşi în 2013”.

Constantinescu acuză şi Curtea de Apel Alba unde a avut numai decizii negative: „Consiliul naţional de Soluţionare a Contractelor - care e corupt - şi Curtea de Apel Alba Iulia care-i dă dreptate celui corupt. Curtea de Apel Alba Iulia dă decizii împotriva cetăţenilor judeţului Alba. Curtea a nedreătăţit cetăţeanul din Alba neanalizând corect reclamaţiile făcute de Salprest...”

Conclizia lui Constantinescu: „E o conspiraţie împotriva mea şi împotriva Salprest pentru că am îndrăznit să fiu împotrivă”.

Întrebat dacă îi este teamă de faliment, constantinescu răspunde: „Mă pot ocupa şi de altceva. Nu m-am născut să fac salubritate publică. În primul rând la anul ies la pensie”.

„Cu firma aia (Polaris) nu am nimic, eu vreau să arăt doar anomaliile care se întâmplă şi cine le acceptă”, spune Constantinescu.


 

Taguri: Petru Constantinescu, Salprest, ameninatat, santajat, inchide, afacerea, gunoaie, Alba Iulia, Paul Voicu

Ratari

Criticisme (1)

Schuster
05-12-2013
Cate milioane a pierdut Salprest la Alba Iulia ?
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>