#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
54 de locuri deblocate la Spitalul Judetean Alba

54 de locuri deblocate la Spitalul Judetean Alba

Revista nr. 213 | 02-12-2013 | Alexandru Mitchievici


Albaiulianul Marius Sepi, prim-vicepreşedintele SANITAS, a anunţat că 54 de posturi au fost deblocate la Spitalul Judeţean Alba.

Sindicaliştii SANITAS au mai cerut deblocarea unor posturi la spitalele din Aiud, Sebeş, Aiud, Abrud, Cugir.

„Avem discuţii cu Ministerul Sănătăţii pentru plata zilelor de sâmbătă şi duminică, astfel că veniturile angajaţilor din Sănătate va creşte cu 200-300 lei, reprezentând circa o treime din veniturile lor. De asemenea am reşit finanţarea pentru zonele sensibile: TBC-urile care nu erau finanţate, LSM-uri, DSP-uri, sunt bani care vor intra în domeniul Sănătăţii”, a spus Marius Sepi.

Sepi a mai declarat: „Prin Legea 62 greva putea fi declanşată doar dacă ai contracte colective de muncă. Legea era prost făcută de Guvernul Boc, dar noi am reuşit cu reprezentanţii Guvernului Ponta negocierea, semnarea şi înregistrarea contractului colectiv de muncăpe sector. Suntem al doilea sector din România care reuşeşte încheierea contractului colectiv de muncă pe sector ca o minimă protecţie pentru cei 221.000 angajaţi”.

Din ianuarie 2014 venitul minim din sector va creşte la 850 lei, iar din iunie va creşte la 900 lei.

De asemenea, se discută un proiect de ordonanţă prin care autorităţile locale să poată interveni financiar, nu doar pentru plata utilităţilor din spitale, ci şi pentru salariile din domeniu, a explicat Marius Sepi.


 

Taguri: 54, posturi, deblocate, spitalul, judetean, Alba, Marius Sepi, Sanitas, sindicalisti, contract, colectiv, munca

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>