#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Trei sahisti albaiulieni prezenti la prima editie a openului Cluj Arena

Trei sahisti albaiulieni prezenti la prima editie a openului Cluj Arena

Revista nr. 212 | 20-11-2013 | Alexandru Mitchievici


Stadionul Cluj Arena a găzduit prima ediţie a Cupei Cluj Arena, competiţie la care au participat 64 de jucători, între care 2 maeştri internaţionali şi un maestru FIDE.

CSU Alba Iulia a avut 3 reprezentanţi care au reuşit rezultate bune.

Deşi era cotat ca favoritul nr. 18, Florin Ungurean a reuşit să acumuleze 5,5 puncte în cele 7 partide jucate, clasându-se pe un merituos loc 5, în spatele maeştrilor internaţionali Teodor Anton (Medicina Timişoara) 6 puncte, Petre Nad (Medicina Timişoara), a candidatului de maestru Alexandru Pop (CS Otopeni) şi a maestrului FIDE Paul Rusan (ACS Bistriţa), toţi cu 5,5 puncte, dar cu un coeficient Bucholtz superior şahistului albaiulian. Cu acest rezultat Florin Ungurean a câştigat şi un premiu de 200 lei, precum şi 10 puncte la coeficientul ELO.

Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 6 cu 5 puncte. Având doar 13 ani, juniorul albaiulian deţine deja titlul de candidat de maestru. Acesta a pierdut o singură partidă împotriva maestrului internaţional Petre Nad, a remizat cu învingătorul turneului MI Teodor Anton şi cu MF Paul Rusan, câştigând celelalte 4 partide, ceea ce i-a adus şi un plus de 8 puncte la coeficientul ELO.

Radu Ţâmpea (7 ani, mezinul turneului) a acumulat 2,5 puncte în cele 7 partide jucate. Doar înfrângerea din ultima rundă, într-o poziţie net superioară, l-a privat de o clasare în prima jumătate a clasamentului.


 

Taguri: sahisti, Alba Iulia, prezenti, prima, editie, openul, Cluj, Arena

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>