#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
CSU Alba Iulia intalneste echipa din Sf. Gheorghe, o contracandidata la titlu

CSU Alba Iulia intalneste echipa din Sf. Gheorghe, o contracandidata la titlu

Revista nr. 210 | 08-11-2013 | Alexandru Mitchievici


Sâmbătă, 9 noiembrie 2013, ora 18.00, are loc un nou derby pe arena din Alba Iulia. Baschetbalistele de la CSU întâlnesc întâlnesc Sepsi-SIC Sf. Gheorghe, într-un meci care contează pentru etapa a VII-a a Campionatului Naţional de baschet feminin.

În acest an cele două echipe sunt contracandidate la lupta pentru câştigarea campionatului, şi orice rezulatat contează pentru plasare cât mai bună înaintea playoff-ului din primavara anului viitor.

În acest debut de sezon, cele două combatante au avut un parcurs asemănător, înregistrând 5 victorii şi o înfrângere. În întâlnirile directe, Alba Iulia conduce cu 4-1 pentru universitare, toate desfăşurate în sezonul precedent 2012/2013.

De notat că în sezonul 2013/2014 CSU şi Sepsi Sf. Gheorghe vor evolua şi în cupele europene. CSU Alba Iulia va juca începând de miercurea viitoare în Liga Europei Centrale (CEWL) împotriva echipelor Piestanske Cajky (Slovacia), Valosun Brno (Cehia), Flying Foxes Post Viena (Austriei) şi ICIM Arad.

Sepsi Sf. Gheorghe va participa sezonul acesta în cea de-a doua competiție baschetbalistică feminină ca valoare, Eurocup. Aici, trupa condusă de Deri Csaba întâlnește reprezentanta Rusiei, Dynamo - Guvd Novosibirsk, Tarsus Belediye Spor Kulubu, din Turcia și Horizont Minsk, din Belarus.

Înaintea meciului contra celor de la Sepsi Sf. Gheorghe, Miroslav Popov, antrenorul albaiulian, a declarat: „Ne dorim foarte mult să câştigăm, însă Sepsi are echipă bună anul acesta, o au pe Samantha Prahalis, o jucătoare de excepţie, care a jucat în NWBA şi pe care va trebui să o anihilăm foarte bine, dar şi alte două americance şi o bosniacă valoroase. Obiectivul lor anul acesta e să fie pe primul loc, la fel şi al nostru, iar în acestă partidă sper să reușim să profităm de avantajul propriului teren, să jucăm în forţă şi să dăm totul pentru a câştiga. Pentru aceasta trebuie să facem o apărare agresivă încă din primele secunde ale partidei”.


Rezultate în campionat:

1. Danzio Timişoara-CSU 37-100
2. CSU-CSM Târgovişte 61-50
3. CSU-ICIM Arad 64-67
4. Rapid Bucureşti-CSU 35-83
5. CSU-CSM Oradea 100-40
6. Olimpia Braşov-CSU 34-73

7. CSU-Sepsi Sf. Gheorghe

 

Taguri: CSU, Alba Iulia, intalneste, echipa, Sf. Gheorghe, contracandidata, titlu, Miroslav Popov

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>