#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Cea mai mare expozitie de Mail Art din lume va fi organizata de Fundatia Inter-Art la New York

Cea mai mare expozitie de Mail Art din lume va fi organizata de Fundatia Inter-Art la New York

Revista nr. 200 | 28-08-2013 | Alexandru Mitchievici


În perioada 9-13 septembrie 2013, sediul ONU din New York va găzdui o expoziţie-eveniment cu 330 de artişti din 110 ţări din lume.

Expoziţia este organizată de Fundaţia Inter-Art din Aiud în parteneriat cu Misiunea Permanentă a României pentru ONU, Institutul Cultural Român din New York, Consiliul Judeţean Alba, Primăria Aiud, Centrul Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, Fundaţia Comunitară Alba.

Aşadar sediul Naţiunilor Unite din New York va găzdui o expoziţie intercontinentală de Mail Art care, prin amploarea sa, va reprezenta o premieră mondială absolută: aici vor expune 322 artişti din 110 ţări de pe toate continentele lumii.

Este vorba de cea mai mare expoziţie de Mail Art organizată vreodată în lume, după cum ne anunţă Ştefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art Aiud.

„Expoziţia reprezintă un nou pas dintr-o serie lungă de expoziţii internaţionale prin care Fundaţia Inter-Art a promovat peste tot în lume, în ultimii 18 ani, arta şi cultura românească, dar şi arta universală contemporană.
După expoziţiile organizate la Bucureşti, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Viena, Gyomaendrod, Istanbul, Bombay, Cairo, Rabat, Vichy, Chatel Montagne, Washington D.C., Kutztown, expoziţia din martie 2009, de la sediul ONU din New York a reprezentat apogeul activităţii noastre, reuşind să expunem lucrările a 53 de artişti din 32 de ţări. A urmat ultima noastră mare realizare, expoziţia din martie 2013 de la Parlamentul European de la Bruxelles, unde am expus 82 de artişti din 52 de ţări de pe toate continentele lumii.
Această nouă manifestare pe pământ american va reprezenta o altă mare realizare şi prin promovarea artei contemporane româneşti prin cei 44 de artişti români prezenţi în expoziţie, iar interculturalitatea Fundaţiei Inter-Art va sublinia mesajul propus: valoarea artei contemporane din ţara noastră şi implicarea unei organizaţii non-guvernamentale din România în promovarea artei contemporane universale”, a declarat Ştefan Balog.

Vernisajul Expoziţiei Intercontinentale de Mail Art NAŢIUNI-APĂ-CULTURI va avea loc în data de 9 septembrie 2013, ora 18.00, la sediul ONU din New York (North End of Secretariat Lobby).


 

Taguri: cea mai, mare, expozitie, mail art, lume, organizata, fundatia, Inter-Art, Aiud, New York

Ratari

Criticisme (1)

NELUTU DEMETER
29-08-2013
Felicitari pentru tot ceea ce ati reusit sa realizati in Aiud din punct de vedere artistic si cultural !
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>