#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Certificatul de deces al FC Unirea, semnat de primarul Mircea Hava

Certificatul de deces al FC Unirea, semnat de primarul Mircea Hava

Revista nr. 195 | 30-07-2013 | Alexandru Mitchievici


După ani de zile cu echipe în Liga I şi Liga a II-a, oraşul Alba Iulia rămâne fără echipă de seniori în anul competiţional 2013-2014. FC Unirea nu va evolua în nici o ligă - nici măcar Liga a III-a sau Liga a IV-a. Mai mult decât atât, echipele de juniori şi copii au mari probleme în ceea ce priveşte afilierea la structurile federaţiei.

2 august 2013 este data limită pentru afilierea echipelor de seniori, copii şi seniori.

Vicepreşedintele CJ Alba, Florin Roman, a declarat într-o conferinţă de presă a PNL Alba Iulia: „Contractul de comodat între Centrul de Copii şi Juniori al FC Unirea şi Primăria Alba Iulia expiră în august şi nu sunt semnale că acesta va fi prelungit. Tarifele pentru folosirea terenului de la Stadionul Cetate sunt de 500 euro pe oră şi cum copiii folosesc terenul 8 ore pe zi, costurile s-ar ridica la 4.000 euro pe zi. Acestea sunt tarifele de când juca U Cluj aici şi nu putem să impunem aceleaşi preţuri copiilor din Alba Iulia. Mi se pare aberant pentru că sunt copiii din Alba Iulia. Am vorbit cu părinţii acestor copii, unii au propuneri de la echipe din alte oraşe pentru a juca acolo, şi s-ar putea să îi pierdem dacă nu facem nimic”.

Salvarea pentru Centrul de Copii şi Juniori ar putea veni de la Steaua, din banii pentru ex-uniristul Nicuşor Stanciu: „E o supapă, pentru că vom avea asigurată activitatea copiilor.Aceşti bani ar putea sosi în câteva zile… În acest moment ei nu se pregătesc nici la Stadionul Cetate, dar nici la stadionul din Oarda. Acum copiii se antrenează pe malul râului Ampoi... Totul pleacă de la cearta dintre Hava şi Sarmeş, foşti colegi de şcoală şi prieteni, care acum se ceartă”, a mai spus Florin Roman.

Roman a explicat că întreţinerea stadionului Cetate se ridică lunar la 350 milioane (lei vechi) pe lună. Din aceşti bani 200 de milioane (lei vechi) sunt alocate pentru cei 17 angajaţi de la stadion: Aceşti angajaţi au aceeaşi coloratură cu conducerea oraşului Alba Iulia. Sunt angajaţi care după ce s-au remarcat lipind afişe în campania electorală acum îşi demonstrează talentul administrând stadionul”.

Florin Roman: „Decesul clubului de fotbal din Alba Iulia a fost semnat de primarul Mircea Hava. În campania electorală primarul Hava s-a folosit de FC Unirea, dar apoi a uitat de acest simbol. FC Unirea a fost un simplu vehicul politic pentru Mircea Hava. După ce a ucis această emblemă a Oraşului Alba Iulia, după ce s-a folosit cu nesimţire în campania electorală... marele pericol şi marele păcat este că au de suferit echipele de copii şi juniori.... Am luat legătura cu reprezentanţii unor firme particulare pentru a găsi resursele financiare pentru echipele de copii şi juniori. Nu vă voi spun numele acestor firme, pentru că au avut de suferit (din partea primarului) în trecut pentru faptul că au ajutat echipele de copii şi juniori...”

Pentru a fi afiliate şi a funcţiona un an de zile, echipele de copii şi juniori ar avea nevoie de circa 330.000 lei. Dacă nu se va face afilierea, 150 de copii şi juniori de la FC Unirea ar putea emigra spre echiepele altor oraşe din Ardeal: Bistriţa, Cluj, Sibiu, Deva...

Concluzia aparţine lui Roman: „E foarte trist că nu avem echipă de seniori cu un an înainte de împlinirea a 90 de ani de la înfiinţarea FC Unirea Alba Iulia”.


 

Taguri: certificatul, deces, FC Unirea, semnat, primarul, Mircea Hava, Florin Roman, 330.000 lei, Nicusor Stanciu

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>