#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Raul Sebes nu a fost poluat, spune IPJ Alba, chiar daca apa este cenusie

Raul Sebes nu a fost poluat, spune IPJ Alba, chiar daca apa este cenusie

Revista nr. 195 | 24-07-2013 | Alexandru Mitchievici


În data de 18 iulie 2013 poliţiştii din Sebeş s-au sesizat din oficiu şi au demarat cercetările privind o posibilă poluare a Râului Sebeş.

„Cu ocazia primelor cercetări efectuate, poliţiştii au constatat că, pe raza localităţii Petreşti, apa râului Sebeş avea culoarea albă datorită deversării în albia râului a unui lichid de culoare albă dintr-o conductă aparţinând unei fabrici de hârtie, situată pe raza localităţii Petreşti”, se arată într-un comunicat IPJ Alba.

Respectiva fabrică se numeşte Pehart Tec din Petreşti.

Poliţiştii au deschis o anchetă pentru a vedea dacă se confirmă „poluarea prin evacuare cu ştiinţă în apă, în atmosferă sau sol a unor deşeuri sau substanţe periculoase”.

La faţa locului s-au deplasat şi specialişti din cadrul Gărzii de Mediu Alba, precum şi ai Apelor Române - Filiala Alba, care au prelevat probe din trei puncte diferite ale râului Sebeş, precum şi de la staţia de epurare a apei aparţinând fabricii de hârtie.

„Cu ocazia cercetării la faţa locului nu au fost identificate efecte negative asupra faunei din râu”, se arată într-un comunicat IPJ Alba.  

În cursul zilei 22 iulie 2013 Poliţia municipiului Sebeş a fost informată de către Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Alba, că  valorile indicatorilor analizaţi nu depăşesc limitele normale, astfel că „nu se confirmă poluarea pe râul Sebeş” - se mai spune în comunicat.


 

Taguri: raul, Sebes, nu a fost, poluat, IPJ Alba, comunicat, apa, cenusie, poluare

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>