#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Radu Tampea, invingător in Festivalul International de sah Lions de la Cluj

Radu Tampea, invingător in Festivalul International de sah Lions de la Cluj

Revista nr. 193 | 09-07-2013 | Alexandru Mitchievici


Mezinul CSU Alba Iulia, Radu Ţâmpea (7 ani) şi-a adăugat în palmares un nou succes, clasându-se pe locul 1 din 16 participanţi la categoria copii sub 8 ani a Festivalului Internaţional de Şah “Lions” desfăşurat în perioada 4-7 iulie la Cluj-Napoca. Şahistul albaiulian a obţinut 7,5 puncte în cele 9 runde ale turneului, devansându-i cu o jumătate de punct pe Sony Laurenţiu Şipos (CS Şah Club Potaissa Turda) şi Andrada Moldovan (ACS Samus Şah Club Cluj-Napoca). La finalul competiţiei Radu Ţâmpea a fost răsplătit de organizatorii turneului, Clubul Sportiv Municipal Cluj-Napoca, Clubul Sportiv Pegas Cluj-Napoca şi Clubul “Lions” din Cluj-Napoca, cu o frumoasă cupă şi un premiu de 600 lei.

O evoluţie foarte bună a avut şi Mihnea Costachi (13 ani) la categoria juniori sub 18 ani. Juniorul legitimat la CSU Alba Iulia a obţinut 6,5 puncte din 7 partide, însă rezultatul nu i-a fost suficient pentru câştigarea turneului, el fiind depăşit de Alex-Emanuel Geiger (LPS Satu Mare) care a acumulat acelaşi număr de puncte şi a avut un coeficient de departajare Bucholtz superior. Clasarea pe locul secund i-a adus lui Mihnea Costachi un premiu de 450 lei. Ultima treapta a podiumului la această categorie de vârstă a fost ocupată de Andrei-Ovidiu Chioran (CSS Viitorul Cluj-Napoca) cu 5 puncte.

Dintre reprezentanţii CSO Cugir cea mai bună evoluţie a avut-o Ilie Arion clasat pe locul 5 din 19 participanţi la categoria copii sub 10 ani, grupă câştigată de Mihai-Iulian Toma (CS Otopeni), în timp ce Daniel Ghiban şi Mircea-Adrian Zinca s-au clasat pe locurile 11, respectiv 18 din 31 de participanţi la categoria juniori sub 18 ani.


Marius Ceteraş*Foto: Radu Ţâmpea şi Mihnea Costachi


 

Taguri: Radu Tampea, invingator, festivalul, international, sah, Lions, Cluj, Mihnea Costachi

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>