#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Dacii si romanii, gotii si celtii se intalnesc la Festivalul Cetatilor Dacice

Dacii si romanii, gotii si celtii se intalnesc la Festivalul Cetatilor Dacice

Revista nr. 188 | 05-06-2013 | Alexandru Mitchievici


În perioada 22-23 iunie 2013 la Cricău - în apropiere de cetatea dacică de la Piatra Craivei - va avea loc Festivalul Cetăţilor Dacice, ediţia a VII-a.

Primele 4 ediţii au fost găzduite, foarte bine spunem noi, de către „dacii” din Cricău, ultimele două ediţii de către „dacii” din Cetatea de Baltă.

Pentru câştigarea întrecerilor dacice se luptă echipe de tineri daci care provin din cele cinci cetăţi dacice ale judeţului: Cetatea de Baltă, Cricău, Cugir, Ighiu, Săsciori. Tinerii îşi vor demonstra măiestria în ceea ce se numeşte Decatlonul dacic sau Întrecerile Dacice.

Anul acesta organizatorii pregătesc lupte de amploare între echipele de luptători antici: daci, romani, goţi, celţi etc, în total peste 100 de luptători.

Din Polonia vor veni 10 legionari romani şi 10 goţi. Din Capitala Lumii, din Roma, vine Garda Pretoriană - echipa de soldaţi care îl apăra pe împărat. Echipa din Italia se numeşte Gruppo Storico Romano, fiind unul din primele grupuri de historical reenactment din lume (refacerea unor lupte între grupuri de luptători antici, îmbinând divertismentul şi educaţia publicului).

De asemenea vor reveni cei de la Terra Dacica Aeterna, care se vor alătura gărzii romane de la Alba Iulia, dar şi noului grup de daci care s-a constituit la Alba Iulia.


 

Taguri: dacii, romanii, gotii, celtii, se intalnesc, festivalul, cetatilor, dacice, Cricau, piatra, Craivii, historical, reenactment

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>