#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior     Articolul urmator
Blaga crede ca PSD-ul lui Ponta coabiteaza cu Miscarea Populara a lui Basescu

Blaga crede ca PSD-ul lui Ponta coabiteaza cu Miscarea Populara a lui Basescu

Revista nr. 187 | 30-05-2013 | Alexandru Mitchievici


Mai mulţi lideri naţionali ai PDL s-au aflat la Alba Iulia pentru lansare strategiei naţionale pentru muncă şi protecţie socială. Pentru alegerea oraşului Alba Iulia Vasile Blaga a invocat situaţia judeţului Alba la nivel naţional: un nedorit loc 6 în topul şomajului.

Alături de Vasile Blaga s-au aflat Raluca Turcan, Sulfina Barbu, Andreea Paul Vass, Mircea Hava – vicepreşedinte naţional al PDL, şi mulţi lideri din judeţ, inclusiv cei doi parlamentari: senatorul Alexandru Pereş şi deputatul Clement Negruţ - despre care se zvoneşte că va pleca la Mişcarea Populară...

La finalul şedinţei PDL, a urmat o scurtă conferinţă de presă la care au vorbit Sulfina Barbu, Mircea Hava, Andreea Paul Vass şi Vasile Blaga.

Demiteri sau demisii din PDL

Chestionat dacă va recurge la anumite demiteri - este vorba de cei care au atacat conducerea PDL, şi anume Cristian Preda, Teodor Baconschi şi Sever Voinescu - preşedintele Vasile Blaga a precizat: „PDL se află într-o perioadă de reconstrucţie, de aceea facem un turneu prin ţară, pentru a ne prezenta programul cu care am câştigat la Convenţia Naţională. Nu pot să înţeleg cum anumiţi colegi ne critică din interior şi o fac cu aceleaşi cuvinte cu care o fac adversarii noştri din USL. Aşa cum spune programul, partidul nostru se bazează pe cei 3 D (Discuţii-Decizie-Disciplină), aşadar purtăm discuţii în interiorul partidului, adoptăm o decizie, dar apoi toţi din partid respectă acea decizie şi nu o mai contestă. Cei care ne atacă din interior spun acelaşi lucru ca Ponta, ne acuză de aceleaşi lucruri. Ce am auzit în ultimele zile: ultima găselniţă a lui Cristian Preda este că nu am numit Guvernul din Umbră, dar nu avem o dată limită pentru acest lucru. Cei 3 despre care vorbim (Preda, Baconschi, Voinescu) se vor pe lista pentru europarlamentare, dar ţin să subliniez că nu avem nici o listă prealabilă. Ceea ce văd eu este că există o bună coabitare între PSD şi Mişcarea Populară. Nu văd nici un atac dinspre PSD spre Mişcare Populară... Albă ca Zăpada de la Cotroceni spune că liderii slabi dau oamenii afară din partide. Dar ei se situează singuri în afara partidului”.


Plecarea deputatului de Alba Clement Negruţ din PDL

Referitor la iminenta plecare a deputatului de Alba Clement Negruţ la Mişcarea Populară, Blaga a declarat: „Mie îmi pare rău de fiecare coleg care pleacă sau care intenţionează să plece. Din acest punct de vedere apreciez gestul dlui Funeriu. Până la urmă dânsul a procedat corect: şi-a dat demisia din partid, pentru ca peste o oră să dea un interviu în care spunea că Mişcarea Populară trebuie înregistrată cât mai repede – pentru că e nevoie de un an pentru organizarea noului partid”.


Mircea Hava decide daca PDL Alba va avea un loc eligibil la europarlamentare

Întrebat dacă judeţul Alba va avea un candidat eligibil la alegerile europarlamentare, Blaga a dat un răspuns echivoc: „Dacă vreo regiune de dezvoltare nu se simte bine reprezentată, nu o să avem performanţe la Alegerile Europarlamentare. Dl. Hava împreună cu dl. Scripcaru răspunde de Regiunea Centru, ei vor decide candidaţii pentru Europarlamentare. Vă spun că pe lista candidaţilor PDL pentru Alegerile Europarlamentare vor fi foşti europarlamentari, care merită acest lucru, dar şi candidaţi noi, iar PDL Alba va avea un candidat pe lista noastră în funcţie de decizia dlui Hava care răspunde de Regiunea Centru”.

În PDL Alba în ultima vreme au circulat 3 nume potenţiale care s-ar putea regăsi pe lista candidaţilor de la Alegerile Europarlamentare:
1.Profesoara Rodica Andronescu
2.Fostul deputat Corneliu Olar
3.Dorin Nistor, fostul candidat la Primăria oraşului Sebeş şi fost candidat în Colegiul electoral de deputaţi nr. 1 Alba Iulia.

Mircea Hava a avut o problemă de comunicare (a ţinut mereu mâna la gură) şi s-a adresat pe scurt presei, lăsându-l pe Blaga să dea răspunsurile cele mai importante.
 

Taguri: Vasile Blaga, crede, PSD, Victor Ponta, coabiteaza, miscarea, populara, Traian Basescu, Mircea Hava, Clement negrut

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>