#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul urmator
Din 2014 Consiliul Judetean Alba preia cea mai mare parte a institutiilor deconcentrate

Din 2014 Consiliul Judetean Alba preia cea mai mare parte a institutiilor deconcentrate

Revista nr. 187 | 27-05-2013 | Alexandru Mitchievici


Vicepreşedintele CJ Alba Florin Roman a participat la Tulcea la o întâlnire a Consiliului Consultativ pentru Regionalizare (CONREG), eveniment organizat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. La întâlnire au fost prezenţi reprezentanţi ai tuturor judeţelor, fiind analizate şi dezbătute soluţiile de viitor pentru alocarea competenţelor pe cele trei paliere administrative: local, judeţean şi regional, având ca scop asigurarea unui proces optim de regionalizare – descentralizare a administraţiei din România.

În urma discuţiilor de la Tulcea, s-a cerut ca marea majoritate a instituţilor deconcentrate, cele cu rol de execuţie (cele de control rămân la ministere) vor trece în subordinea consililor judeţene începând cu 1 ianuarie 2014: aşadar instituţiile şi personalul vor intra în patrimoniul Consiliului Judeţean Alba.

Prin această decizie Consiliul Judeţean Alba va avea un plus de 3-4 mii de angajaţi noi...


În administrarea directă a CJ Alba vor intra instituţiile care coordonează activitatea în judeţ:
1.Instituţiile şcolare: liceele, palatul copiilor, cluburile elevilor
2.Instituţiile de sănătate: Direcţia de Sănătate Publică, mbulanţa, centrele de aparatură medicală, Centrul de Transfuzii Sanguine, Casa de Asigurări de Sănătate
3.Instituţiile privind munca: Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspecţia Socială, Casa de Pensii
4.Alte organisme: Protecţia Consumatorilor, Laboratorul de Metrologie Legală, Direcţia de Atestări Hoteliere
5.Organisme de mediu: Agenţia pentru Protecţia Mediului, Romsilva
Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Cultural Naţional, Serviciul de Înmatriculările Auto, Evidenţa Populaţiei

De asemenea CJ Alba ar putea prelua Direcţia de Paşapoarte, Direcţia pentru Agricoltură şi Dezvoltare Rurală, Registrul Auto Român, Autoritatea Rutieră Română, Inspectoratul în Transporturi, Direcţia de Cadastru şi Publicitate Imobiliară.

În controlul şi subordonarea ministerelor vor rămâne instituţiile cu rol de control:
Inspectoratul Teritorial de Muncă
Garda Financiară
Administraţia Finanţelor Publice
Garda de Mediu.


Procesul de transferare a instituţiilor (cu personal, fonduri, alocări bugetare, patrimoniu etc) în subordinea Consiliilor Judeţene va fi definitivat până în august, când va începe elaborarea bugetului pe anul viitor, astfel încât fondurile necesare pentru funcţionarea acestor instituţii să fie prevăzute în bugetele Consiliilor Judeţene pentru 2014.

Florin Roman a ţinut să asigure că nu se vor face concedieri, admiţând totuşi că după preluarea instituţiilor deconcentrate, fiecare consiliu judeţean va avea libertatea de a proceda la reorganizări, comasări, desfinţări de instituţii, în funcţie de necesităţile fiecărui judeţ.


 

Taguri: consiliul, judetean, Alba, preia, institutii, deconcentrate, executie, control, ministere, Florin Roman

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>