#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Cobzality, Luiza Zan si Marcian Petrescu in a treia zi la Alba Jazz Festival

Cobzality, Luiza Zan si Marcian Petrescu in a treia zi la Alba Jazz Festival

Revista nr. 185 | 19-05-2013 | Alexandru Mitchievici


Orice lucru de calitate se termină repede. Aşa şi cu Alba Jazz Festival, eveniment ajuns în cea de-a treia zi, o zi a jazz-ului românesc, a muzicii romaneşti.

Pe scena Alba Jazz Festival vor performa Cobzality, Luiza Zan şi Marcian Popescu.


Programul zilei - duminică, 19 mai 2013

Ora 10.00 Jazz coffee - conferinţă de presă, CAFENEAUA LA POARTA

Ora 11.30 Atelier de voce jazz & chitară jazz, susţinut de Luiza Zan (Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti) şi Jimmy Cserkesz (Bucureşti), CLUB HABITAT

Ora 11.30 Atelier de orgă hammond, susţinut de Teodor Pop (Jazzybit), SALA UNIRII

Ora 11.30 Cursuri de măiestrie de chitară clasică, SPAŢIILE RYMA

Ora 13.00 Kult Tribal Kollective (Bucureşti) - paradă de ritmuri tribale, PIAŢA CUSTOZZA

Ora 18.00 Duo Luiza Zan, voce & Jimmy Cserkesz, chitară (Bucureşti) - concert jazz, SALA UNIRII

Ora 19.00 Kult Tribal Kollective (Bucureşti) - paradă de ritmuri tribale, PIAŢA CUSTOZZA

Ora 19.30 Cobzality - concert world music, PIAŢA CUSTOZZA

Ora 21.00 Marcian Petrescu & Trenul de Noapte (Bucureşti) - concert blues, PIAŢA CUSTOZZA

Ora 22.30 Jam session Kult Tribal Kollective (Bucureşti) - paradă de ritmuri tribale, POARTA I.Organizatorii ne oferă câteva date despre trupele zilei:

Duo LUIZA ZAN voce & JIMMY CSERKESZ chitară
(Bucureşti) - concert jazz
Duminică 18.00, Sala Unirii
Luiza Zan s-a format ca o cântăreaţă multilaterală, cu rădăcini în muzica de jazz, cu influenţe din muzica clasică. Cu vocea ei unică, Luiza s-a ridicat deasupra frivolităţii şi plictisului statutului de „vedetă”, îmbrăţişând în schimb filosofia omului simplu. Luiza a câştigat numeroase premii la concursurile autohtone de jazz, pasiunea pentru competiţie ducând apoi la prestigiosul premiu al IIlea, în cadrul festivalului de jazz din Montreux, Elveţia. A scris muzică de film (Carambol, Circul Vesel, Maria), de teatru (Năpasta, în regia lui Radu Afrim) şi pentru reclame radio şi TV.
Adalbert Jimmy Cserkesz, cunoscut muzician încă din adolescenţă de la festivaluri studenţeşti de jazz sau rock, este acum un artist căruia i se datorează o contribuţie masivă la dezvoltarea industriei muzicale din România. A colaborat cu diverse formaţii şi a amprentat scenele de jazz, funk, drum 'n' bass şi rock românesc.


COBZALITY
(Bucureşti) - concert world music
Duminică, ora 19.30, Piaţa Custozza
Folclor, datini, sunet. Sunt esenţele muzicii create de Cobzality, o trupă românească 100%, al cărei resort stă în arhiva intimă de sonorităţi ale folclorului românesc. Născută la 1 decembrie 2012, trupa îşi propune să deschidă, în muzica tradiţională românească, o nouă poartă către universalitate.
Amestecă elemente melodice străvechi, instrumente de mult uitate şi construcţii muzicale sintetice, moderne într-un ansamblu coerent. Nu vei uita acest recital. Protagonişti: Sebastian Burneci (trompetă), Florin Romaşcu (percuţie), Bianca Purcărea (voce), Cristi Moroianu (nai, căluşar), Robert
Magheţi (tobe).


MARCIAN PETRESCU & TRENUL DE NOAPTE
(Bucureşti) - concert blues
Duminică, ora 21.00, Piaţa Custozza
„Trenul de Noapte” este, azi, unica formaţie din România care abordează harmonica blues, (blues cântat la muzicuţă), Marcian Petrescu fiind cotat drept cel mai bun cântăreţ la muzicuţă din ţară, având o performanţă discografică remarcabilă (recent a primit Premiul pentru Blues la Gala Premiilor Jazz din Bucureşti). Spectacolul formaţiei este unic, la nivel 100% cu cel al artiştilor americani de gen, ca abordare repertorială şi sound  scenic. Cu elemente din blues-ul de factură Chicago, din funk, soul, rhythm & blues, country şi rock & roll, formaţia merge până la fuziuni cu muzica braziliană şi cubaneză, pe textele pline de umor ale lui Marcian.
Componenţa trupei este astfel: Marcian Petrescu (muzicuţă, voce, texte), Rareş Totu (chitară), Sheby Joo (bas) şi Constantin Bărbăţelu (baterie). În cadrul recitalului se va lansa un nou album al trupei – „desCÂNTECE DE BLUES”.


 

Taguri: Cobzality, Luiza Zan, Jimmy Cserkesz, Marcian Petrescu, trenul, noapte, treia, Alba, jazz, festival, romaneasca

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>