#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Zambeste, maine va fi mai rau - noul slogan al USL-ului

Zambeste, maine va fi mai rau - noul slogan al USL-ului

Revista nr. 181 | 20-04-2013 | Alexandru Mitchievici


În cadrul conferinţei de presă a PDL Alba de vineri, 19 aprilie 2013, senatorul Alexandru pereş a făcut următoarea declaraţie politică:


PNL-ul guraliv, dar uituc, lansează, în zadar, ofensive

În lipsa unor propuneri concrete pentru populaţie, PNL-ul „guraliv”, mai exact, domnul Florin Roman, (spun asta fiindcă există şi un PNL „tăcut”, reprezentat de domnii Teodor Atanasiu şi Călin Potor), caută să încălzească o ciorbă deja consumată de electorat: construcţia de autostrăzi, mai exact, autostrada Timişoara-Iaşi.

Cred şi sper că domnii pe care i-am amintit mai sus au auzit de Programul TEN-T, şi ştiu că, aşa cum doamna Anca Boagiu a negociat cu Comisia Europeană în anul 2011, iar domnul Alexandru Nazare a confirmat în urmă cu un an, autostrada Timişoara-Iaşi va fi realizată cu sprijinul fondurilor europene alocate în cadrul programului TEN-T, în perioada 2014-2020.

Adevărul e că, atunci când tronsonul de autostradă Sebeş-Turda va fi gata, nici domnul Mihai Horaţiu Josan, primar în Aiud, poate nu va mai fi în funcţie, posibil ca nici domnul Florin Roman, care se visează preşedintele Consiliului Judeţean Alba, nu va mai fi vicepreşedinte al acestui Consiliu, şi, poate, nici eu nu voi mai fi parlamentar.

E clar, visele legate de autostradă sunt idei puse pe hârtie, planuri despre ceea ce s-ar putea întâmpla, însă toate acestea nu rezolvă problemele reale ale comunităţii, pe care le-ar putea aborda liderii din Alba ai USL: de exemplu, construirea unor poduri pe patru benzi, cu deschidere de 150-200 m, peste râurile Sebeş şi Mureş, construirea de pasarele, centura ocolitoare la Aiud, într-un cuvânt, vise îndepărtate, dar care se pot realiza, dacă am vorbi mai puţin şi am face mai mult.

În schimb, ofensiva PNL Alba, asemenea ofensivei guralive a Coreei de Nord, prin noul reprezentant al biroului de presă, Florin Roman, pregăteşte populaţia din Alba-Iulia şi, de altfel, din întregul judeţ, pentru sărbătorile de Paşte, prin a distrage atenţia electoratului de la creşterea costurilor pentru gazele naturale şi energia electrică, dar şi de la creşterea preţului produselor agricole şi alimentare, necesare acestei mari sărbători creştine.

O altă cauză a amplificării atacurilor politice din partea PNL ar fi alegerile locale din interiorul Partidului Naţional Liberal. Se pare că gruparea Atanasiu-Roman este în picaj, atât în încrederea cetăţenilor, din cauză că promisiunile făcute de ei nu au fost respectate, cât şi în ochii PNL central, care are coşmaruri din cauza (in)activităţii domnilor parlamentari Atanasiu şi Potor, dar şi a domnului Roman, mai nou mare prieten cu PSD-istul Dan Şova şi cu Prim-ministrul Victor-Viorel Ponta. Adevărul e că, atunci când cazi în disperare, ataci! Iar acum, vocea PNL Atanasiu-Roman e „glasul plătit” din greu în media locală, lucru care nu reuşeşte să acopere insuccesul PNL Alba, fiindcă albaiulienii şi restul locuitorilor din judeţ îşi dau seama că au fost păcăliţi de „forţa şi potenţa” USL.

Dar, vorba francezului: „à la guerre comme à la guerre”! Mai exact, „mai-marii” PNL Alba atacă tot ce mişcă, mai ales pe oamenii politici preferaţi de cetăţeni, cum este domnul primar Mircea Hava, pe care l-au luat ţintă într-o situaţie prielnică lor – adică într-un moment în care PDL Alba Iulia este în reorganizare şi, drept urmare,  politic nu le răspunde nimeni.

Cam aşa stau lucrurile şi este de înţeles, pe undeva, această pornire, această supărare a tânărului jurnalist, devenit politician - naţional liberal - Florin Roman, care iese tot mai des în presa locală, cu acuze şi îndemnuri către reprezentanţii justiţiei, de a ancheta X sau Y politician.

Noi însă, cei din Partidul Democrat Liberal, am considerat că Justiţia, a treia putere în stat, stingheră până acum câţiva ani, e bine să fie lăsată să funcţioneze fără imixtiuni de natură politică şi nu am intervenit cu declaraţii sau comentarii, lăsând justiţia să îşi facă treaba. Cred că, cel mai înţelept, ar fi ca PNL şi PSD să nu mai agite spiritele şi să sugereze, în declaraţii politice, acţiunile pe care trebuie să le facă organele abilitate.

De altfel, am putea şi noi să solicităm date privind cercetarea sau accelerarea cercetării unor acţiuni ale liberalilor, cu privire la încălcarea legilor româneşti. Dar, conform principiului deja agreat, PDL nu comentează şi nu face presiuni până la finalizarea acestor cercetări legate de suspiciunile de ilegalitate.

Consider că realele preocupări ale parlamentarilor PNL de Alba ar trebui să fie nu acuzele, ci respectarea promisiunilor din campania electorală. Enumer aici modernizarea drumul judeţean Vurpăr-Pâclişa sau a drumului Oarda-Teleac (zone punctate de PNL), precum şi a drumul judeţean Galda-Întregalde, promise de domnii Atanasiu şi Roman, prin placardarea acestora; reînfiinţarea la Cugir a unei secţii a Universităţii Tehnice din Cluj, promisă de domnul Dan Simedru sau includerea Cugirului pe harta Autostrăzii Orăştie - Sibiu prin crearea unui nod de intrare şi ieşire în tronsonul de autostradă (By-pass), promis de domnii Teodor Atanasiu şi Dan Coriolan Simedru, ba chiar şi de Ovidiu Silaghi. Legat de acest din urmă subiect, pot să vă confirm că a fost doar o promisiune în van, fiindcă am adresat o întrebare domnului ministru Dan-Coman Şova, aflat în fruntea Departamentului Pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine. Răspunsul primit a explicat şi confirmat faptul că nu se justifică, tehnic şi economic, un nod rutier pentru accesul la Autostradă al oraşului Cugir, din cauza fluxului mic de trafic care tranzitează spre acest oraş, dar şi fiindcă sunt deja prevăzute noduri rutiere la Orăştie (7,35 km de Cugir) şi Sebeş (15,31 km de Cugir).

Ca la fiecare patru ani, alegerile locale şi parlamentare au trecut, iar „guralivii şi potenţii” câştigători USL-işti au uitat ce au promis. Adevărul e că, atunci când promiţi ceva ce ştii că nu poţi face, cauţi orice motiv de a distrage atenţia şi a arăta paiul din ochiul vecinului, de data aceasta, a fostei guvernări PDL.

În fine, concluzionez cu ultimul titlu al unei Declaraţii politice susţinute în Senatul României, în urmă cu 2 zile: noul slogan al USL Pare a fi „Zâmbeşte, mâine va fi mai rău!”.


Senator PDL de Alba Alexandru Pereş


 

Taguri: zambeste, maine, va fi, mai, rau, noul, slogan, USL, Florin Roman, Atanasiu, Alexandru Peres, promisiuni, autostrada, drumuri

Ratari

Criticisme (1)

DHB
22-04-2013
Unul dintre principiile lui Murphy
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>