#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Elena Udrea vrea ca PDL-ul sa faca opozitie si-n culcare, si-n sculare

Elena Udrea vrea ca PDL-ul sa faca opozitie si-n culcare, si-n sculare

Revista nr. 174 | 03-03-2013 | Alexandru Mitchievici


Prezentă la Alba Iulia pentru a-şi prezenta moţiunea „Noul PDL – O Nouă Românie” cu care se va încerca să câştige şefia PDL, Elena Udrea a făcut câteva declaraţii interesante.

Elena Udrea a avut un discurs care a reuşit să-i ţină atenţi pe membrii PDL Alba... aproape până la capăt: „Suntem într-o etapă în care PDL n-a mai fost niciodată, o perioadă care reprezintă finalul unui parcurs glorios al acestui partid: după ce am avut toate funcţiile importante în stat, două rânduri de alegeri am continuat să scădem şi astăzi partidul, aşa cum este el, la nivel naţional nu arată bine. Degeaba spunem noi că-i bine, se uită electoratul la noi şi spune că nu e...

PDL-ul are în momentul acesta, oricât n-am vrea să recunoaştem, o problemă de percepţie în rândul electoratului: ne vede electoratul astăzi demobilizaţi, ne vede electoratul astăzi lipsiţi de energie, ne vede lipsiţi de orizont.

Nu vă gândiţi că peste tot, în toată ţara, este ca la Alba, ca la dvs. Scorul PDL se obţine cu ce faceţi dvs aici, dar şi cu ce reuşesc să dacă colegii în restul ţării. Şi este o realitate pe care nu avem cum s-o contestăm, că scorul Partidului Democrat Liberal este din ce în ce mai mic.

Există două tipuri de abordări, unii colegi care spun: „Nu-i nimic, în Opoziţie creştem oricum, trebuie doar să aşteptăm să treacă timpul”. Şi alţii, în mijlocul şi-n fruntea cărora mă regăsesc, care spun „Nu. PDL trebuie să acţioneze, PDL trebuie să devină principala forţă de opoziţie din România, dar opoziţie cum făcea odată acest partid, de dimineaţa până seara, şi-n culcare, şi-n sculare... Pentru că ei greşesc de dimineaţa până seara. În fiecare zi acest guvern greşeşte.

(...) Realitatea, dacă nu reuşim să le-o arătăm noi oamenilor, va trece timp până vor înţelege care este, pentru că acest guvern comunică bine. Avem un prim ministru este un show-man, un om care toată ziua stă pe ecrane, şi mai nou văd că-şi trimite şi familia. Cum te baţi cu un astfel de guvern care e doar demagogie, doar imagine, dacă nu-i faci opoziţie, dacă nu stai toată ziua la uşa lor, în Parlament, la televizor pe stradă, arătând românilor ce li se întâmplă astăzi, riscul este 1.să înţeleagă foarte târziu pentru PDL, 2.când înţeleg, nu spre noi să vină voturile, ci spre ceilalţi, spre PP-DD. Pentru că împărţim statutul de partid de opoziţie cu partidul lui Dan Diaconescu. Toată campania de la parlamentare a fost ocupată de bătălia pe care a dus-o PP-DD-ul cu USL-ul, nu Partidul Democrat Liberal.

Pentru ce s-a întâmplat (n.a. alegerile din 2012) toată lumea încearcă să găsească vinovaţi, şi fiecare arată cu degetul spre celălalt, întotdeauna. Cred că nici nu este important în momentul acesta să mai identificăm vinovaţi. Cred că important este să vedem lucrurile care nu s-au făcut bine, nu pentru a sancţiona pe cineva, ci pentru a învăţa din erori şi a nu le repeta în viitor. Dar după ce am tras concluziile, cel mai important lucru este să plecăm mai departe. Cum pleacă PDL mai departe? Care este soluţia care poate să mobilizeze acest partid? Pentru că din 24 martie nu vom fi alţii. Tot noi vom fi în PDL. Dar ce ne va face pe noi să facem o opoziţie mai puternică, ce ne va mobiliza mai mult, ce ne va da curaj să ieşim în stradă în faţa oamenilor? Lucru care nu se mai face de mult în PDL... Este nevoie de o nouă energie în acest partid, este nevoie de înflăcărare, este nevoie de mai multă pasiune în Partidul Democrat Liberal. Părem apatici, părem că ne-am blazat, am acceptat situaţia în care ne aflăm... riscăm să pierdem un tren, pentru că scena politică nu stă pe loc să-şi revină PDL, se mişcă.

Şi uitaţi, dacă privim ce se întâmplă cu liderii Puterii (tot îmi vine să le spun Opoziţie), jocul de imagine pe care îl fac, neavând o opoziţie care să-i tragă permanent de mânecă şi să-i arate cu degetul, în falsitatea lor şi în minciuna lor, îi face pe fiecare din aceştia să crească. Va trebui nu numai să ţinem pasul cu ce se întâmplă pe scena politică, dar să avem iniţiativa. Partidul ăsta ştie cum se face opoziţie. A fost cel mai atractiv partid în anii 2000. Eu îmi amintesc de campania de la Bucureşti, când tot partidul a stat în stradă şi a strâns semnături pentru marile proiecte de dezvoltare ale Capitalei. Oamenii veneau lângă PDL pentru că era un spirit, pentru că însemna ceva, pentru că nu semăna cu nici unul din partidele de pe scena politică. Astăzi, din ce în ce mai mult, PDL seamănă cu celelalte partide”.


 

Taguri: Elena Udrea, vrea, PDL, opozitie, culcare, sculare, Ion Dumitrel, Mircea Hava

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>