#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Teodor Atanasiu se delimiteaza de declaratiile rasiste ale lui Rares Buglea, care ramane totusi consilier local

Teodor Atanasiu se delimiteaza de declaratiile rasiste ale lui Rares Buglea, care ramane totusi consilier local

Revista nr. 171 | 08-02-2013 | Alexandru Mitchievici


În cadrul unei conferinţe de presă, senatorul Teodor Atanasiu a respins propunerile consilierului liberal Rareş Buglea, cel care până de curând a deţinut funcţia de preşedinte al PNL Alba.

La sfârşitul lunii ianuarie 2013, Rareş Buglea a scris pe Facebook că este de acord cu ideea sterilizării femeilor rome care nu-şi pot îngriji copiii. Chestionat de presă, Buglea a dezvoltat ideea, susţinând ca această propunere să fie generalizată la toate femeile.

Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba, a declarat: „Eu vreau să vă spun un lucru foarte clar: În momentul în care domnul Buglea discuta cu prietenii lui de pe facebook şi a făcut această propunerea de sterilizare a femeilor rrome, noi ne-am delimitat foarte clar de atitudinea tânărului liberal. Mai mult decât atât, în afară de delimitarea eu am avut o discuţie foarte serioasă cu el în care i-am explicat foarte clar că valorile liberale nu conţin astfel de idei şi dacă doreşte, nu e nimeni obligat să fie membru al PNL, să faci parte dintr-un partid înseamnă că îi îmbrăţişezi şi doctrina iar doctrina liberală nu este una a intoleranţei şi acest lucru nu este posibil: În urma discuţiei ce am avut-o în acest sens cu domnul Buglea, m-am bucurat că domnul Buglea a făcut o conferinţă de presă în care şi-a cerut scuze şi apoi şi-a dat şi demisia din funcţia politică pe care o avea respectiv de preşedinte al Tineretului Liberal Alba. Am observat că nu mai are treabă cu femeile rrome ci a trecut să vorbească în general ce se întâmplă cu femeile care îşi abandonează copii. Nu sunt de acord cu propunerile lui , dar nu înseamnă că la ora asta face o discriminare, la ora asta are o idee nelalocul ei. Pentru organizaţia liberală lucrurile sunt foarte clare Rareş Buglea nu mai poate fi preşedinte al TNL Alba Iulia. Mai departe mergem pe căi diferite dacă continuă să-şi susţină acest punct de vedere. I-am explicat că noi liberalii nu putem susţine aşa ceva. Eu personal şi PNL nu susţinem aceste idei. Aşa că drumurile nostre pe acest subiect se despart total”.

În aceeaşi conferinţă de presă comună a USL Alba, deputatul PSD Ioan Dîrzu a condamnat declaraţiile rasiste ale lui Rareş Buglea.


 

Taguri: Teodor Atanasiu, se delimiteaza, declaratii, rasiste, Rares Buglea, ramane, consilier, local

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>