#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
In judetul Alba, 560 de fermieri amenintati cu dosarul penal pentru finantari europene ilegale

In judetul Alba, 560 de fermieri amenintati cu dosarul penal pentru finantari europene ilegale

Revista nr. 167 | 13-01-2013 | Alexandru Mitchievici


În judeţul Alba 560 de fermieri au probleme cu justiţia din cauza banilor europeni veniţi de la APIA.

Este vorba de crescători de bovine şi ovine, ameninţaţi cu dosare penale pentru că au încasat ilegal, în perioada 2007-2010, subvenţii europene în valoare de circa 6,5 de milioane de lei.

Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba Florin Roman spune că deşi au avut datorii către autorităţi, cei 560 de fermieri au încasat ilegal subvenţiile europene.

Florin Roman: „Există o vină colectivă, dar principala vină aparţine ministrului Valeriu Tabără care a dat un ordin prost... prin care fermierii puteau demonstra că nu au datorii printr-un simplu act semnat pe propria răspundere, nelegalizat, deşi cazierul fiscal dovedeşte clar şi simplu dacă ai sau nu datorii către autorităţi. Fac un apel către ministrul Agriculturii Daniel Constantin să analizeze această situaţie şi să vină cu un act normativ, pentru că în ţară sunt mii de cazuri similare. Practic este o amnistie fiscală, fermierii urmând să-şi plătească dările către autorităţi. O altă soluţie nu văd. Practica CEDO arată că situaţia poate fi rezolvată astfel”.

Iniţial în această situaţie în judeţul Alba au fost 666 de fermieri, dar 96 dintre ei şi-ai rezolvat situaţia. Dacă situaţia nu este rezolvată, fermierii din judeţul Alba vor avea de returnat 6,5 milioane lei. Cea mai mare sumă care trebuie returnată este a unui fermier din zona Blajului care trebuie să restituie 400.000 lei.


 

Taguri: judetul, Alba, 560, fermieri, amenintati, dosare, penale, APIA, subventii, europene

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>