#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Specialistii ADR Centru au prezentat stadiul de aplicare a Programului Operational Regional in Regiunea Centru

Specialistii ADR Centru au prezentat stadiul de aplicare a Programului Operational Regional in Regiunea Centru

Revista nr. 165 | 19-12-2012 | Alexandru Mitchievici


Marţi, 18 decembrie 2012, la Alba Iulia a avut loc conferinţa regională privind stadiul implementarii Programului Operaţional Regional la nivelul Regiunii Centru. Au fost prezentate analize cu privire la modul în care au fost absorbite, până în prezent, fondurile alocate Regiunii Centru prin acest Program. Alături de reprezentanţi ai administraţiei publice locale, au fost prezente ONG-uri şi IMM-uri implicate în program.

Cu acest prilej s-au reunit principalii parteneri implicaţi în implementarea programului REGIO din Regiunea Centru şi in procesul de absorbţie a fondurilor europene gestionate de către ADR Centru. Au fost dezbătute problemele legate de implementarea proiectelor şi soluţiile pentru rezolvarea sau preîntâmpinarea acestora. Pe lângă analiza stadiului actual de implementare al programului a fost făcută o prezentare a rezultatelor obţinute până în prezent.

Simion Creţu, directorul ADR Centru, a prezentat lansarea la nivel regional a D.M.I. 1.2 - Sprijinirea investiţiilor în eficienţă energetică a blocurilor de locuinţe, precum şi experienţa unui IMM în implementarea unui proiect finanţat din fonduri nerambursabile Regio. De asemenea au avut loc dezbateri privind modalităţile de pregătire a documentelor de programare şi a portofoliului de proiecte care va sta la baza utilizării fondurilor UE în perioada 2014-2020.

Simion Creţu, directorul ADR Centru, a declarat la final: „Acest gen de evenimente este organizat pentru a informa toti actorii implicaţi despre modul de implementare a programului REGIO, precum şi pentru a urmări evoluţia gradului de atragere a fondurilor nerambursabile. Astfel, cetăţenii Regiunii Centru vor putea afla stadiul în care se afla proiecte importante care se deruleaza în regiune, precum şi informaţii despre cele 364 de cereri de finanţare contractate, prin care s-au alocat fonduri de peste 402 milioane euro, din totalul solicitat de peste 1,1 miliarde euro. În plus, oamenii pot vedea chiar la faţa locului destinaţia sumelor de bani deja rambursate, în valoare de circa 145 milioane euro. Considerăm că, prin rezultatele la care am ajuns, datorită activităţii susţinute a întregii echipe de experţi ai ADR Centru, regiunea noastră ocupă un loc important la nivel naţional în privinţa gradului de absorbţie a fondurilor pe care le gestionăm, iar cetăţenii văd tot mai multe rezultate concrete ale acestor proiecte. Ne concentrăm atenţia pe derularea conformă a fiecărui proiect în parte şi ne bucură faptul că putem vorbi cu adevărat de faptul că proiectele depuse, contractate şi multe dintre ele finalizate, duc la îmbunătăţirea calitativă a situaţiei economico-sociale şi la creşterea nivelului de trai al cetăţeanului”.


 

Taguri: specialisti, ADR, centru, au prezentat, stadiul, aplicare, program, operational, regional

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>