#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 

Criza economica nu inseamna o criza a sentimentelor nationale

Revista nr. 162 | 27-11-2012 | Alexandru Mitchievici


Criza economică nu înseamnă o criză a sentimentelor naţionale

Anul ăsta se pare că nu prea sunt bani pentru Ziua Naţională a României la Alba Iulia. Guvernul nu a alocat nici un ban pentru manifestările de la Alba Iulia dedicate Zilei Naţionale.

Prefectul de Alba speră totuşi să se strângă 400.000 lei pentru manifestările din acest an. Banii ar urma să vină se la Consiliul Judeţean Alba şi de la Primăria Alba Iulia. Am văzut însă că Primăria nu prea e de acord cu programul de evenimente propus de Prefectură, aşa că în acest moment nimeni nu ştie dacă vom avea evenimente publice de Ziua Naţională la Alba Iulia sau nu.

Totuşi îmi aduc aminte că în luna februarie 2012 erau făcute anumite alocări bugetare pentru evenimentele din cursul anului: Zilele Oraşului – 600.000 lei; Ziua Naţională a României – 200.000 lei, Zilele Cetăţii – 250.000 lei; Sărbătoarea Muzicii – 430.000 lei; Serbările Iernii/ Târgul de Crăciun – 80.000 lei; Alba Iulia-Capitala Sănătăţii – 250.000 lei; Festivalul Dilema Veche – 150.000 lei ş.a.m.d.

Probabil că se vor găsi totuşi resurse necesare pentru ca şi la Alba Iulia să fie marcată Ziua Naţională. Renunţând la anumite lucruri scumpe (masa populară, focul de artificii, concerte pretenţioase etc) românii se pot bucura de ziua naţională şi fără chermeze scumpe sau alte cheltuieli extravagante în această perioadă de criză.

Criza economică gravă în care se scaldă România de 4 ani de zile nu ar trebui să fie şi o criză a sentimentelor naţionale: eu cred (sau sper) că vor fi mulţi care vor arbora steagul, care se vor gândi la naţiunea română, la înaintaşi, la cei care au făcut Unirea în urmă cu aproape un secol.

Pentru cei care nu doresc să fie în oraş de 1 Decembrie, când oraşul este luat cu asalt de turişti, vă reamintim faptul că în perioada Zilei Naţionale va fi o mini-vacanţă de 3 zile libere! Cu siguranţă, Ziua Naţională poate fi sărbătorită la fel de frumos şi într-o cabană de munte alături de prieteni…


Editorial apărut luni, 26 noiembrie 2012, în ziarul Informaţia de Alba, semnat de Iulian Brok


 

Taguri: criza, economica, nu inseamna, sentimente, nationale, Alba Iulia, bani, buget, 1 Decembrie

Ratari

Criticisme (0)

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>