#
Revista de stiri, cultura si umor...
 
Informarea este importanta,
dar amuzamentul este sanatos!
 
Articolul anterior    
Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti

Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti

Revista nr. 162 | 29-11-2012 | Alexandru Mitchievici


29 noiembrie 2012. La Casa de cultură a Studenţilor din Alba Iulia a debutat astăzi cea de-a XVI-a ediţie a Congresului Spiritualităţii Româneşti. În acest an sunt aproximativ 100 de invitaţi veniţi din ţări unde sunt comunităţi româneşti: Republica Moldova, Ucraina, Franţa, Germania, Austria, Danemarca, Suedia, Serbia, Bulgaria, SUA, Canada, Ungaria, Rusia, Anglia, Albania, Spania, Italia ş.a.m.d.

În prezidiul manifestării s-au aflat Victor Crăciun - preşedintele Congresului, Mihai Cimpoi - preşedintele Academiei din Republica Moldova, Marian Munteanu, scriitorul Ion Brad, preotul Constantin Târziu de la Paris, gen. Mircea Chelaru, senatorul Avram Crăciun de la Arad, Cornelia Salvan din Austria, Vasile Tărâţeanu din Ucraina ş.a.m.d.

Oficialităţile locale par mai nepăsătoare în acest an faţă de membrii Congresului, aşa că ei nu au fost primiţi în seara sosirii la Alba Iulia, ci la Zlatna. Autorităţile din Alba au fost prezente doar prin prefectul Flaviu Cozuc, Ioan Bogăţan - consilier local al C.L. Alba Iulia, Ioan Bâscă - consilier cultural la Consiliul Judeţean Alba. Primarul Mircea Hava şi Ion Dumitrel au absentat în acest an de la deschidere...


Câteva spicuiri din cuvântările celor prezenţi la deschidere:

Ioan Rus
, fost prefect de Alba: „Nu e de ajuns un departament pentru românii de pretutindeni. Avem nevoie de un minister pentru românii din afara ţării!”

Senatorul Avram Crăciun: „Chiar dacă acum nu avem bani să exploatăm aurul, eu spun că trebuie să-l lăsăm acolo, pentru că generaţia următoare sau cea de după cu siguranţă vor avea bani”.

Ioan de Hondol
: „Toată ziua ascultăm „Deşteaptă-te române”. Dimineaţa ascultăm „Deşteaptă-te române”, seara ne culcăm tot cu „Deşteaptă-te române”, dar noi ne mai deşteptăm?”

Victor Crăciun
, preşedintele Congresului Spiritualităţii Româneşti: „Vreau să-i mulţumesc primarului din Zlatna, Silviu Ponoran, pentru modul cum ne-a primit aseară şi pentru cum ne-a ajutată şi în alte rânduri”.

Generalul Mircea Chelaru
: „Vor fi vremuri mai bune sau mai rele, vom fi mai uniţi sau mai dezbinaţi, dar fără demnitate nu vom putea trăi. Un popor trăieşte prin libertate şi demnitate. Cele mai mari simboluri ale noastre sunt cei care au stat cu curaj pe cai şi au avut barda şi sabia în mână, Mihai Viteazul şi Ştefan cel Mare”.

După deschiderea de la Casa de Cultură a Studenţilor au urmat prezentarea unor expoziţii de pictură şi lansările de carte de la Hotel Transilvania. Ziua a continuat cu vizitarea oraşului şi cu lucrările pe secţiuni.


 


Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti Deschiderea Congresului Spiritualitatii Romanesti
Taguri: deschiderea, congresul, spiritualitatii, romanesti, Victor Craciun, Mihai Cimpoi

Ratari

Criticisme (1)

Ioan-Valerian Anghel
30-11-2012
De remarcat cuvintarea Dl. Gen. M Chelaru, referitoare la DEMNITATEA POPORULUI ROMAN! Nu inteleg de ce, dar totusi se poate explica, prea putina grija, din ultima vreme pentru respectarea Demnitatii poporului Romin si toleranta pentru cei ce prin diferite metode si cu orice ocazie ne terfelesc atit pe plan intern cit si international. Nu cumva gresim si lasam grija asta pe miini straine? Nu cumva se datoreaza faptului ca punem in posturi de raspundere tocmai pe cei ce au tot interesul sa ne distruga Demnitatea de popor si Neam? De ce Tara e condusa de o lunga vreme de o majoritate formata din minoritati?De ce nu se intreaba nimeni din ce neam se trage Cutarescu, de vrea sa fie Conducatorul Romanilor? Daca e de alt neam sa se duca la neamul lui sa-i fie conducator! Romania si adevaratii romani au fost tradati si vinduti de prea multe ori de straini aciuati si venetici. Acum pentru 1Decembrie,Ziua ROMANIEI pentru Romania si toti Romanii de pretutindeni cele mai bune ginduri si urari! Fiti mindri ca sinteti Romani si tineti la demnitatea voastra! Sinteti urmasii celui mai brav popor DACII, care chiar invinsi in batalie, prin tradare, i-au determinat pe Romani sa-i respecte. Val Dacicus.
Raspunde

Criticati si dumneavoastra

*
*
<Campurile marcate cu * sunt obligatorii>